Trabzon'da Şehir Hastanesi Polemiği

Trabzon’a Yapılması Beklenen Şehir Hastanesi İçin Bir Türlü Yeterince Yer Bulunamıyor. Geçtiğimiz Günlerde Bölgede Çalışma Yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “ Fatih Devlet Hastanesinin Mevcut Yerine Bu Şehir Hastanesi Sığmıyor. Yeni Bir Yer Arıyoruz Bulduğumuzda Da Direk Olarak İnşasına Bağlayacağız.”Diyerek Trabzon’da Bu İnşanın Bir Ayda Olacağının Sinyalini Vermişti.

Müezzinoğlu, Trabzon’dan Ayrıldı Ve Ardından Dünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde Konu Bir Kez Daha Gündeme Geldi. Meclis Üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na Konu İle Alakalı Bilgi İstedi. Meclis Kürsüsünden Başkan Şu Açıklamalara Yer Verdi. Gümrükçüoğlu, “ Trabzon Diğer İllere Göre Yatak Sayısına Göre Çok Şanslı. 43 Kişiye Bir Yatak Düşüyor. Bu Sıralamamız Bakımında Çok İyi Dedi. Fakat En Büyük Sorunumuz Şu Oluyor. Fatih Devlet Hastanesi Yetersiz Yer Ve Konumu Olarak.”Dedi. Gümrükçüoğlu, “ Hastanelerin Yenilerini Yapmadan Eskilerini Yıkma Gibi Bir Sıkıtımızda Yok. Çünkü Trabzon’a Kazandırmak İçin Burada Varız. Şuanda Şehir Hastanesi İçin Bir Çalışmamız Var Yer Arıyoruz. Bunu Da Bulduğumuz Andan İtibaren İnşasına Başlayacağız.”Dedi. Dedi Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner Trabzon'da Yapılması Planlanan Şehir Hastanesi Eleştirdi. Güner, İm Diyorsa Ki, Şehir Hastanelerini Özele Devredeceğim, Özel Yapacağım Böylece Cebimizden Para Çıkmayacak. Bu Geçici Ve Çok Kötü Bir Çözümdür Söyledi.

TABİP ODASI KARŞI ÇIKTI

Başkan Güner, Şehir Hastanelerine Karşı Olduğunu İfade Ederek, "Trabzon Tabip Odası Başkanı Olarak Trabzon'da Şehir Hastanesine Karşıyım. Neden Karşıyım, Çünkü Git Gide Türkiye'de Sağlık Özelleşirken, Bizim Devlet Hastaneleri Şehirden Çıkarılıp Yerine Şehir Hastanelerini Kurup Özele Vermek Yanlıştır. Benim Devletim İstediği Kadar Şehir Hastanesi Yapabilecek Güçtedir.”Dedi. Güner, "Şehir Hastaneleri 49 Yıllığına Kiralanıyor. Bir Şirkete Veriyorsunuz, Şirket Size Şehir Hastanesi Yapıyor Ve Her Ay Kira Ödüyorsunuz. Ayrıca Şirkete Yüzde 70 Doluluk Vaad Ediyorsunuz. Kaldı Ki Şehir Hastaneleri, Şehirlerde Yatak Sayısını Arttıran Bir Durum Yaratmıyor. Diyelim Ki Şehir Hastanesi 50 Yataklı Bir Hastaneyse, Siz Hastanenizden 50 Yatak Kapatmak Zorundasınız. Burada Şöyle Bir Algı Yaratılıyor, Yatak Sayısı Artacak Şeklinde, Fakat Yanlış Bir Algıdır. Trabzon'a 500 Yataklı Bir Şehir Hastanesi Kuruluyorsa, Şehirdeki Diğer Hastaneden 500 Yatağı Kapatıyorsunuz. O Zaman Nerede Bunun Faydası. Siyasiler Diyor Ki Biz Denetleyeceğiz. Peki Sen Denetleyeceksen Sen Yap Hastaneyi. Niye Şahıs Yapıyor? Kendi Paranla Yap, Kendin Denetle. Şu Ana Kadar İhaleye Çıkan Hastanelerin 1'e 8 Oranında Pazarlandığı Söyleniyor. Bunlar Bildirilmiyor" Dedi.

VATANDAŞ HANGİ PARAYLA HASTANEYE GİDECEK?

Güner, "Para Vermeden Bir Başkası Hastane Yapacak. Bu Adam Bu Hastaneyi Çıkarı Olmadan, Kazanmayacaksa Yapar Mı? Ortada Bir Kazanç Varsa, Devlet Yapsın Hastaneyi. Trabzon Kazansın, İstihdam Sağlansın. Önce Hastanelerin Güvenliklerini Özelleştirdiler, Ardından Temizliklerini Özelleştirdiler. Sonra Bazı Hastanelerin Laboratuarlarını Özelleştirdiler. Şimdi Komple Hastaneleri Özelleştirmeye Çalışıyorlar. Peki Bu Vatandaş Hangi Parayla Gidecek Hastanelere? İleride Bu Hastaneler Yüksek Miktarda Kazanmaya Başladı Mı, Hangi Siyasi Otorite Teftiş Edebilecek. Para Nerdeyse Güç Oradadır. Kendi Kurabilecek Olduğun Hastaneyi Denetleyemez Misin Ki, Yeni Kurulan Hastaneyi Denetleyeceğim Diyorsun. Kendin Kur, Bu Şehrin İnsanı Kazansın, Devlet Kazansın.  26 Ekim De Trabzon'da Bütün Hekimlerin Katılımıyla Bir Çalıştay Gerçekleştireceğiz. Çözüm Önerilerimizi Sunacağız Ve Trabzon'da Böyle Bir Şehir Hastanesine Karşı Olduğumuzu Da Dile Getireceğiz. Şehir Hastanesini Şehrimizde İstemiyoruz" Şeklinde Konuştu.

Editör: TE Bilisim