CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Emek Bürosu Ve İstanbul Planlama Ajansı İş Birliğiyle Düzenlenen ‘Dijital Emek Ve Emek 4.0 Çalıştayı’nda Konuştu. İngiltere Ve Türkiye’nin ‘Vatandaşlık Verme’ Politikasını Karşılaştıran Kılıçdaroğlu, “İngiltere, Dünyanın En Önde Gelen 20 Üniversitesiden Mezun Olanlara Vatandaşlık Veriyor. Dönüp Kendi Ülkemize Bakalım: 400 Bin Dolar Paranız Var Ve Bir Daire Satın Alıyorsanız, Vatandaş Olabiliyorsunuz. Dünyanın Gelişimini Biz Mi İzliyoruz, Onlar Mı İzliyor? Dünyada Söz Sahibi Onlar Mı Olmak İstiyor, Biz Mi Olmak İstiyoruz? Siyaset Kurumunun, İktidar Sahiplerinin Temel Görevi, ‘Efendim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Nasıl Görevden Alırız; Nasıl Rant Elimizden Gitti; Biz Bu Rantı Nasıl Geri Alabiliriz’ Mi Olmalı. Aklın Ve Mantığın Alamayacağı Bir Şey” Dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Emek Büroları Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kuruluşu İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İş Birliği İle “Dijital Emek Ve Emek 4.0 Çalıştayı” Düzenlendi. İpa’nın Florya’daki Kampüsünde Bulunan İPA Havuz’da Gerçekleştirilen Çalıştayın Açılış Konuşmalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Emek Büroları Koordinatörü Ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba İle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yaptı.
“İngiltere Dünyanın En İyi 20 Üniversitesinden Mezun Olana, Türkiye 400 Bin Dol Dolara Ev Alana Vatandaşlık Veriyor”
İngiltere’nin, Bir Devlet Politikası Olarak, Dünyanın En Zeki İnsanlarını Ülkeye Davet Ettiğini Ve Önde Gelen 20 Üniversiteden Mezun Olanlara Vatandaşlık Verdiği Bilgisini Paylaşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Dönüp Kendi Ülkemize Bakalım: 400 Bin Dolar Paranız Var Ve Bir Daire Satın Alıyorsanız, Vatandaş Olabiliyorsunuz. Dünyanın Gelişimini Biz Mi İzliyoruz, Onlar Mı İzliyor? Dünyada Söz Sahibi Onlar Mı Olmak İstiyor, Biz Mi Olmak İstiyoruz? Gerçekten De Bu Ülkenin Aydınları, Bu Ülkenin Sivil Toplum Kuruluşları, Bu Ülkenin Üniversiteleri Ülkeye Taşıyacak Olan Temel Aktörler Ve Biz, Dünyanın Bu Gerçeğini Yeniden Oturup Düşünmek Zorundayız. Eğer Siyaseti Bugünkü Anlayışta İleriye Doğru Götürürsek Veya Götürmeye Destek Verirsek, Bir Süre Sonra Hepimize Geçmiş Olsun. Kimse Kusura Bakmasın, Türkiye'yi İleriye Taşıyamayız” Dedi.
“Her Şeyi Bilen Adam Yoktur Dünyada”
Kendisinden Önce Konuşan İmamoğlu’nu Dikkatle Dinlediğini Belirten Kılıçdaroğlu, “Boğaziçi Üniversitesi'yle Yapılan İş Birliği Ve Dolayısıyla Gençlerin En Azından Yetiştirilmeleri Konusunda Gösterdiği Çabanın Biz Neresindeyiz. Allah Aşkına, Siyaset Kurumunun Temel Görevi, -Yani İktidar Sahiplerinin- ‘Efendim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Nasıl Görevden Alırız? Nasıl Rant Elimizden Gitti? Biz Bu Rantı Nasıl Geri Alabiliriz’ Mi Olmalı. Aklın Ve Mantığın Alamayacağı Bir Şey. Siz İktidarsınız. İktidarın Bilim İnsanlarıyla, Felsefecilerle En Azından Belli Dönemlerde Bir Araya Gelip Bir Konuşması Lazım. Nedir? Neyin Nesidir? Eksiğimiz Nedir? Fazlamız Nedir? Bir Sofranın Etrafında Oturup Konuşmak Gerekiyor. Her Şeyi Bilen Adam Yoktur Dünyada. İnsanlar, Ancak Belli Konulara Yoğunlaştığı Zaman, O Konuda Söz Sahibi Olabilirler. ‘Ben Her Şeyi Bilirim’ Diye Bir Kavram Yok Artık 21. Yüzyılda. Buradan Türkiye'nin Çıkması Lazım” Dedi.
Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na ‘İPA Övgüsü’: “Burası Eskiden Bazı Beylerin Havuzuydu”
Dijitalleşen Ve Makineleşen Dünyada, Bu Teknolojiyi Kullanacak İnsan Gücüne Gereksinim Olduğunun Altını Çizen Kılıçdaroğlu, Konuşmasını, “Bunları Çalıştırarak İnsanların Da İyi Bir Eğitim Alması Gerekiyor. Üniversitelerin De Bilgi Üretmesi Gerekiyor. Burası İPA. Ben Burayı, Üçüncü Kezdir Geliyorum. Başkan Anlatmadı Ama Burası Eskiden, Bazı Beylere Lojman Olarak Tahsis Edilmiş, Yüzme Havuzları Vesaire Diye. Başkan Burayı Aldı, Burayı Bir Bilim-Kültür Merkezi, Eğitim Merkezi Haline Dönüştürdü. Hepinizin Huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza Teşekkür Ederim. Burası İstanbul Planlama Ajansı. Düşünce Üreten Bir Kuruluş Olma Konusunda, Sağlıklı Ve Kararlı Adımlarla Yürüyor. İstanbul'un Buna İhtiyacı Var. Avrupa'nın En Büyük Metropolü, Bilime Dayalı Yönetim, Bilime Dayalı Çalışma, Bilime Dayalı Öneriler Getirme, Önerileri Özgürce Tartıştırma… Bütün Bunların Tamamı Yapıldığı Zaman, Biz De Sade Bir Vatandaş Olarak Son Derece Mutlu Olacağız” Sözleriyle Noktaladı.
İmamoğlu: “Enstitü İstanbul İsmek’in Müfredatını Yeniledik”
Endüstri 5.0’a Doğru İlerleyen Dünya İle Yeşil Ve Sürdürülebilir Teknolojiler Konusunda Rekabet Edecek Düzeye Ulaşmanın Şart Olduğuna Dikkat Çeken İBB Başkanı İmamoğlu, Şu Bilgileri Paylaştı:
“Enstitü İstanbul İsmek’in Müfredatını, Geniş Çaplı Bir Yenileme İle Gençlerin İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere Hazırladık. Zemin İstanbul Kurumumuzda, Yeni Nesil Eğitim Modellerini Odağına Alarak Yazılımcı Ağını Güçlendirme, Teknoloji Alanında Farkındalık Yaratma, İstihdamı Hızlandırma Gibi Amaçlara Yönelik Ücretsiz Eğitimler Ve Etkinlikleri Üst Seviyede Harekete Geçirdik. İbb Veri Laboratuvarını Kurduk Ve Bu Veri Laboratuvarımızda, Veri Ve Yapay Zekâ Alanında; Kurumların, Öğrencilerin Ve İlgili Uzmanların İş Birliği Yapmalarını, Veri Odaklı Proje Çalışmaları Gerçekleştirmelerini Amaçlıyoruz Ve Bu Yönde Yoğun Bir Mesaimiz Var. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü İş Birliğinde, 6 İlçede Kodlama Ve Programlamadan, Mobil Uygulama Geliştirmeye Kadar Öğrencilere Çok Çeşitli Yetkinlikleri Kazandırıyor Ve Her Yıl Binlerce Çocuğumuzu Misafir Ediyoruz. Yine Oyun Sektöründe Nitelikli İş Gücü Üretmeyi Hedefleyen Bir Merkezimizi Kurduk Ve Haliç Kıyısında Önemli Bir Alanı O Boyutta Teslim Ettik. Projelerin Sonuçlarını Görmeye Başladığımızı Belirtmek İsterim. Özellikle Oyun Girişimlerini Destekleyecek Bu Kuluçka Merkezimizde Programların Hayata Geçmesi Noktasında Girişimcilerimizi Destekliyoruz. İstanbul’un Gelecek Planı İçerisinde, Atatürk Havalimanı’ndan Başlayarak Ayamama Vadisi Boyunca Kurmuş Olduğumuz İBB Veri Laboratuvarı’nı Geliştirerek, Başakşehir’de Kurulmasını Öngördüğümüz Dünya Veri Merkezi’ne Kadar Olan Aksı, Dijital Dönüşüm Ve Üretim Havzası Olarak Planlıyoruz. Tekno-Semt Projemizle Bu Dönüşüm Sürecinin Yereldeki Altyapısını Semtlere Yayarak Sağlayacağız.”