AMELİYAT PARASINI BULAMAZSA SONSUZA KADAR GÖREMEYECEK AMELİYAT PARASINI BULAMAZSA SONSUZA KADAR GÖREMEYECEK

Voleybol dersinde sol ayak bileğinden sakatlanmasına rağmen anma törenine gelmekte ısrar eden Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sudenaz Topal(19) tören alanına arkadaşlarının kucağında geldi. Herkesin duygulandıran Sudenaz’ın hocaları öğrencilerinin törene katılmak için sabah erken saatlerde sekerek bölüme geldiğini belirterek “Israr etti, kıramadık. Öğrencimizle gurur duyuyoruz” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Çimer de öğrenciye teşekkürlerini iletti.

Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 85. yıldönümünde Trabzon Üniversitesince düzenlenen anma töreninde rektör vekili Prof. Dr. Atilla Çimer ve rektör yardımcılarından Prof. Dr. Hüseyin Serencam’ın yanı sıra dekanlar, akademisyenler ve personel ile öğrenciler bir araya geldi.

ÇAKICI: COĞRAFYAYA BAKINCA ONU ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUZ

Üniversitenin Fatih Kampüsü içerisindeki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende daha sonra Sınıf Öğretmenliği Kulübü üyesi öğrenciler şiirler eşliğinde Atatürk Portresi oluşturdu. Günün anlamına ilişkin konuşmak üzere ilk olarak kürsüye gelen Trabzon Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Çakıcı, “Gazi Mustafa Atatürk usta bir asker ve siyasi konjonktürü çok iyi analiz eden bir liderdi. Çanakkale’den Filistin’e, Sakarya’dan Kocatepe’ye; hayatını milletine adamış bir önderdi. Mecbur kalmadıkça savaşı seçmedi. Savaştığı cephelerde ise birbirinden büyük zaferler elde etti. Bugün yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmelere baktığımızda Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ söyleminin ne kadar tutarlı olduğunu ve ne kadar iyi anlaşıldığını bir kez daha görmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİMER: GÜÇLÜK KALMAK İÇİN O’NUN YOLUNDAN GİDECEĞİZ

Daha sonra kürsüye gelen rektör vekili Prof. Dr. Atilla Çimer ise “Türk Gençliği, Atatürk’ün bilime, akla, mantığa ve teknolojiye verdiği önemi benimseyerek açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam edecektir” dedi. Çimer, “Atatürk askeri hayatı boyunca tüm dünya milletlerine örnek olacak bir liderlik örneği göstermiştir. 1920’de TBMM’nin açılışı, 1923’te Cumhuriyet’in kuruluşu ve yaşamı boyunca devam eden iktisadi hamlelerle eğitim ve din alanlarında yaptığı hizmetlerle sadece Türk Milletine değil dünya genelinde mağdur olan, sömürge altında yaşayan tüm milletlere de örnek olmuştur. Onların bağımsızlık meşalesini ateşlemiştir. Dünya durdukça Atatürk milletimizin kalbinde yer alacaktır. İyi ki onun gibi bir liderimiz var” diye konuştu. Çimer ayrıca, Tonya Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Ümran Aslan’ın vefatı dolayısıyla verdiği mesajda ise “Öğrencimizi de rahmetle anıyorum, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Ayağı alçılı Sudenaz’ı alana sınıf arkadaşları getirdi

TRÜ 10 Kasım Atatürk’ü Anma Tören Alanına arkadaşlarının kucağında getirilen bir öğrenci ise herkesin dikkatini çekti. Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinden Sudenaz Topal törene arkadaşlarının yardımı ile geldi. Uygulamalı voleybol dersinde sakatlandığı için sol ayağı alçı içinde olan ikinci sınıf öğrencisi törene katılmak için ısrar edince Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Çelik ve arkadaşları onu kıramadı ve sınıf arkadaşlarından Zeki Ayvaz ile Burcu Samast tören alanına kadar Sudenaz’ı kucaklarında taşıyarak getirdi.

Burcu Samast’ın koyu bir Trabzonspor taraftarı, Zeki Ayvaz’ın ise eski Trabzonsporlu profesyonel kaleci; kucaklarında taşıdıkları arkadaşlarının koyu Fenerbahçe taraftarı olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Akın Çelik, “Sudenaz Mersin-Tarsuslu Atatürkçü esnaf bir ailenin 19 yaşındaki kızı. Törene katılmak için ısrar etti biz de kıramadık. Kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi. Törenin özellikle saygı duruşu bölümünde Sudenaz’ın güçlükle de tek ayak üzerinde durmaya çalıştığını gözleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Çimer ve hocaları da öğrenciyi kutladı.

Editör: Köksal Ustaoğlu