Yer Fıstığının Faydaları Nelerdir? İşte Yer Fıstığı Faydaları…
Yerfıstığı, Güney Amerika Kökenli Bir Baklagildir. Yer Fıstığının Farklı Dillerde Birçok Farklı İsmi Vardır Ancak Yer Fıstığı, Ağaç Fındıklarıyla İlgisizdir. Dünya Genelinde Yer Fıstığı Nadiren Çiğ Olarak Tüketilir. Bunun Yerine, En Sık Kavrulmuş Veya Yer Fıstığı Yağı Olarak Tüketilirler. Diğer Yer Fıstığı Ürünleri Arasında Yerfıstığı Yağı, Un Ve Protein Bulunur. Bu Ürünler, Tatlılar, Kekler, Şekerlemeler, Atıştırmalıklar Ve Soslar Gibi Çeşitli Yiyeceklerde Kullanılır. Peki, Yer Fıstığı Yemenin Faydaları Nelerdir? İşte Yer Fıstığının Faydaları…
Yer Fıstığı, Protein, Yağ Ve Çeşitli Sağlıklı Besinler Bakımından Zengindir. Araştırmalar Yer Fıstığının Kilo Kaybı İçin Bile Faydalı Olabileceğini Ve Kalp Hastalığı Riskinin Azalmasıyla Bağlantılı Olduğunu Göstermektedir. Bu Makale Size Yer Fıstığı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şeyi Anlatıyor.
Yer Fıstığı Yağ Oranı Yüksektir. Aslında, Yer Fıstıkları Yağlı Tohumlar Olarak Sınıflandırılır. Yer Fıstığı Hasatının Büyük Bir Kısmı Yer Fıstığı Yağı (Arachis Yağı) Yapımında Kullanılmaktadır.
Yağ Oranu %44-56 Arasındadır Ve Çoğunlukla Oleik Ve Linoleik Asitlerden Oluşan Mono Ve Çoklu Doymamış Yağlardan Oluşur. Yer Fıstığı İyi Bir Protein Kaynağıdır. Protein İçeriği, Toplam Kalorinin %22-30'u Arasındadır Ve Yer Fıstığını Bitki Kaynaklı Bir Protein Kaynağı Yapar.
Yer Fıstığı, Arachin Ve Conarachin'deki En Bol Proteini İçermektedir Ve Bazı İnsanlara Ciddi Alerjen Olabilir Ve Hayatı Tehdit Edici Reaksiyonlara Neden Olabilir. Öte Yandan Yerfıstığının Karbonhidratı Düşüktür. Aslında, Karbonhidrat İçeriği Toplam Ağırlığın Sadece % 3-16'sıdır
Karbonhidratı Düşük Ve Protein, Yağ Ve Lif Bakımından Yüksek Olan Yerfıstığı, Karbonhidratların Yemekten Sonra Kan Dolaşımınıza Ne Kadar Çabuk Girdiğini Ölçen Çok Düşük Bir Glisemik İndekse (GI) Sahiptir. Bu Onları Diyabet Hastalarının Tüketimi İçin Uygun Kılar.
VİTAMİNLER VE MİNERALLER
Yer Fıstığı, Aşağıdakiler De Dahil Olmak Üzere, Çeşitli Vitamin Ve Minerallerin Mükemmel Bir Kaynağıdır:
• Biyotin. Yerfıstığı, Hamilelik Sırasında Önemli Olan En Zengin Diyet Biotin Kaynaklarından Biridir.
• Bakır. Bir Diyet Eser Minerali, Batı Diyetinde Bakır Genellikle Düşüktür. Eksikliğin Kalp Sağlığı Üzerinde Olumsuz Etkileri Olabilir.
• Niasin. B3 Vitamini Olarak Da Bilinir, Niasin Vücudunuzda Çeşitli Önemli İşlevlere Sahiptir. Kalp Hastalığı Riskinin Azalmasıyla İlişkilendirilmiştir.
• Folat. B9 Vitamini Veya Folik Asit Olarak Da Bilinen Folat Birçok Önemli Fonksiyona Sahiptir Ve Özellikle Hamilelik Sırasında Önemlidir.
• Manganez. Bir Eser Element, Manganez İçme Suyunda Ve Çoğu Yiyecekte Bulunur.
• E Vitamini Güçlü Bir Antioksidan Olan Bu Vitamin, Yağlı Yiyeceklerde Sıklıkla Yüksek Miktarlarda Bulunur.
• Tiamin. B Vitaminlerinden Biri Olan Tiamin, B1 Vitamini Olarak Da Bilinir. Vücudunuzun Hücrelerinin Karbonhidrat Enerjisine Dönüşmesine Yardımcı Olur Ve Kalbinizin, Kaslarınızın Ve Sinir Sisteminizin Çalışması İçin Gereklidir.
• Fosfor. Yer Fıstığı, Vücut Dokularının Büyümesinde Ve Korunmasında Önemli Rol Oynayan Bir Mineral Olan İyi Bir Fosfor Kaynağıdır.
• Magnezyum. Çeşitli Önemli Fonksiyonları Olan Temel Bir Diyet Mineralinin, Yeterli Magnezyum Alımının Kalp Hastalıklarına Karşı Koruduğuna İnanılıyor
KALP SAĞLIĞI İÇİN YER FISTIĞI
Kalp Hastalığı, Dünya Çapında Ölümlerin Önde Gelen Nedenlerinden Biridir.
Gözlemsel Çalışmalar, Yer Fıstığı Ve Diğer Fındık Türlerinin Kalp Hastalıklarına Karşı Korunabileceğini Göstermektedir.
Bu Faydalar Muhtemelen Çeşitli Faktörlerin Sonucudur.