Trabzon'un Ortahisar İlçesi Aktoprak Mahallesi'nde Yaşanan Toprak Kayması Nedeniyle Kaykaç Ailesi Evlerini Boşaltmak Zorunda Kaldı.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Aktoprak Mahallesi Aşağı Sokak'ın Bulunduğu Noktaya Bırakılan Harfiyatlar Zamanla Toprak Kaymasına Yaşanmasına Neden Oldu. Evlerin Hasar Görmesi Nedeniyle Mahalle Sakinleri Evlerini Boşaltmak Zorunda Kalırken, İki Mahalleyi Bir Birine Bağlayan Bağlantı Yolları İse Yaşanan Toprak Kayması Nedeniyle Kapalı Durumda. Öğrenciler Okullarına Giderken Güçlük Yaşarken, Toprak Kaymasının Yaşandığı Bölgede Bulunan Mezarlar İse Başka Mezarlıklara Taşındı.

Toprak Kayması Nedeniyle Evini Boşaltmak Zorunda Kalan Kamil Kaykaç, 2.5 Yıl Önce Burada Bulunan Araziye Birilerinin Toprak Döktüğünü Belirterek, "Yetkililere Müracaat Etmemize Rağmen Dökümü Durduramadık. Önlem Alınmasını İstedik. Zamanla Bölgede Toprak Kayması Yaşanmaya Başladı. Fındık Arazilerimiz, Tarlalarımız Toprak Altında Kaldı. İki Tane Mezarımız Vardı Onları Da Buradan Almak Zorunda Kaldık. Evimi De Boşalttım Evde Kalamıyorum. Burada Yaşayan Mahalle Sakinleri De Evlerini Boşaltmak İçin Hazırlık Yapıyorlar. Gerekli Yerlere Müracatlaramızı Yaptık Ama Şimdiye Kadar Bir Netice Alamadık" Dedi.

 Mahalle Sakinlerinden Mürteza Berber İse "Burada Durum Tehlikeli. Geldik Yapacağız, Gittik Yapacağız Diyorlar Ama Bir Şey Yapılmadı" İfadelerini Kullandı.