Altı akşam altı farklı oyunla tiyatro severlere farklı dünyaların kapılarını aralayan Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin son akşamında Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyun sahnelendi.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı tiyatro oyununda; bir kadın ve bir çocuk üzerinden toplumu, toplumsal yapının bireyler üzerindeki davranış kodlarını destansı bir anlatımla, alımlayıcısının gözlemlemesi ve incelemesi konu edilerek sahneye taşındı.

Beğenilerek izlenen oyun izleyicilerden tam not aldı.

AKÇAABAT’TA EROL GÜNAYDIN TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI AKÇAABAT’TA EROL GÜNAYDIN TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

TÜM TİYATRO EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

11. Erol Günaydın Tiyatro Günleri ile değerlendirmelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  “Dünyanın en kadim sanatı olan tiyatro, toplumla kurduğu bağ nedeniyle, her zaman cezbedici olmuştur. İnsanoğlu acılarını, hüzünlerini, sevinçlerini, yaşarken es geçtiği birçok anını bu sanatta görme olanağına sahiptir. Tiyatro, düşünmek düşündürmek, eleştirel bakmak, diyalog kurmak gibi insani değerlerin toplumda yaygınlaşmasını sağlar.

Bu yıl 11.’sini düzenlediğiniz Erol Günaydın Tiyatro Günlerini Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ‘Kafkas Tebeşir Tahtası’ adlı oyunuyla sonlandırmış olduk. 6 akşam 6 farklı oyun burada sergilendi. Ordu’dan Giresun’dan Erzurum’dan İnegöl’den ve Trabzon’dan tiyatro ekipleri oyunlarını bizlere sergilediler. Bu salonda bazen güldük bazen eğlendik bazen hüzünlendik bazen de düşündük. Şunu gördüm ki Akçaabat’ta sanatın çıtası çok yükseklerde. Erol Günaydın Tiyatro Günleri boyunca bizlere oyunlarını sergileyen ekiplere ve oyunculara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca her akşam burayı dolduran siz değerli sanatsever hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Oynanan oyun ne kadar güzel olursa olsun siz seyirciler olmazsa bunun bir anlamı yoktur.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bir dahaki yıl 12. Erol Günaydın Tiyatro Günlerinde görüşmek dileğiyle.” Dedi.

Korfez Logo Page 0001

Editör: Köksal Ustaoğlu