PTT önünden başlayarak Sahil Park Havuzlar Meydan Alanı’na kadar devam eden yürüyüşe; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Bayraktar, özel bireyler, öğretmenler ve aileler katıldı.

"BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİLER"
"BAŞKAN KAYA’YI ZİYARET ETTİLER"
İçeriği Görüntüle

Yürüyüşün ardından etkinlik alanında, özel bireyler için hazırlanan yüz boyama etkinlikleri, spor oyunları ve palyaço gösterileri gibi renkli aktiviteler büyük ilgi gördü. Engelli bireyler sahneledikleri gösterilerle etkinliğe anlam kattı.

Programda açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bugün burada, farkındalık oluşturmak ve sevgimizi paylaşmak için bir araya geldik. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz… Bu yüzden empati kurmalı, anlayışla yaklaşmalı, sevgiyle kucaklamalıyız. Asıl engel, sevgisizliktir. Asıl engel, görmezden gelmektir. Sevgi varsa, engel yoktur. Birlikte olursak, birbirimizi anlarsak, hayat daha güzel olur.” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediyesi, toplumda farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla bu tür etkinliklere devam etmeyi hedefliyor.