ANKARA-BHA

Meteoroloji yetkilileri, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu boyunca ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Batı kesimlerde yağışların zaman zaman kuvvetini artırması beklenirken, özellikle Ege kıyılarında etkili sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde ise gök gürültülü sağanakların yer yer etkili olması öngörülüyor.

Doğu’da çığ, Güneydoğu’da toz taşınımı uyarısı

Uzmanlar, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli arazilerinde çığ riskinin sürdüğüne dikkat çekti. Özellikle kar örtüsünün kalın olduğu bölgelerde ani sıcaklık değişimlerinin risk oluşturabileceği ifade edildi.

Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi için Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu durumun hava kalitesinde düşüşe yol açabileceği ve solunum hassasiyeti bulunan vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Pazar günü de yağışlar devam edecek

"METEOROLOJİ'DEN 14 İL İÇİN SARI KODLU KAR VE YAĞMUR UYARISI"
"METEOROLOJİ'DEN 14 İL İÇİN SARI KODLU KAR VE YAĞMUR UYARISI"
İçeriği Görüntüle

Yağışlı hava sisteminin pazar günü de etkisini kaybetmeyeceği bildirildi. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağışların süreceği; Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da ise gök gürültülü sağanakların daha geniş alanlarda görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ riskinin pazar günü de devam edeceği vurgulandı.

Büyük şehirlerde sıcaklıklar düşüş eğiliminde

Hafta sonu sıcaklıklarının büyük şehirlerde mevsim normallerine yakın seyretmesi beklenirken, gece saatlerinde özellikle iç ve doğu kesimlerde hissedilir soğuklar görülebileceği ifade edildi.

Tahminlere göre sıcaklıklar İstanbul’da 10-17, Ankara’da 5-15, İzmir’de 12-17 ve Erzurum’da 0-8 derece civarında olacak. Pazar günü ise İstanbul’da 9-16, Ankara’da 4-16, İzmir’de 11-19 ve Antalya’da 13-19 derece seviyelerinde ölçülmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlatarak, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli davranmaları çağrısında bulundu.

Haber Editörü: Esin Çakır