UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam eden Trabzonspor, 2. hafta mücadelesinde İskoçya temsilcisi Hearts’ı konuk etmeye hazırlanıyor. Kritik karşılaşma öncesinde basın mensuplarının karşısına çıkan Teknik Direktör Thomas Reis ve futbolcu Wagner Pina, takımın hedeflerini ve maç öncesindeki beklentilerini değerlendirdi.
REİS: “RAKİBİMİZİN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ”
Hearts’ın son karşılaşmasında aldığı sonuca aldanmamaları gerektiğini belirten Teknik Direktör Thomas Reis, rakibin güçlü ve mücadeleci bir ekip olduğunu söyledi.
Reis, “Son maçta rakibimizin aldığı sonucu elbette biliyoruz. Ancak bu tarz durumlar aynı zamanda tehlikelidir. Çünkü bunun bir hata olduğunu ve yalnızca bir kez yaşandığını göstermek isteyecekler. Çok iyi bir takımdan bahsediyoruz. Önde ve adam adama baskı yapmaya çalışan önemli bir rakiple karşılaşacağız” ifadelerini kullandı.
“PUANLARI HANEMİZE YAZDIRMAK İSTİYORUZ”
Hearts karşısında farklı oyun senaryolarına hazırlandıklarını vurgulayan Reis, rakibin oyun anlayışını Beşiktaş’a benzetti.
Alman teknik adam, “Yarın nasıl bir baskı uygulayacaklarını bilmiyoruz ancak beklentilerimiz var. Biz onların oyununa, onlar da bizim oyunumuza karşı çözümler üretmeye çalışacak. İlginç bir karşılaşma olacak. Son oynadığımız Beşiktaş maçını değerlendirdiğimizde, rakibimizin benzer bir oyun tarzına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hazırlıklarımızı buna göre yapacağız. Kendi sahamızda oynuyoruz ve evimizde her zaman kazanmak istiyoruz. Umuyorum ki puanlar bizim hanemize yazılacak” dedi.
PİNA: “SAHADA İYİ PERFORMANS GÖSTERMELİYİZ”
Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Wagner Pina ise Hearts karşılaşmasına yüksek beklentilerle hazırlandıklarını belirterek, hedeflerine ulaşabilmek için sahada en iyi mücadeleyi vermeleri gerektiğini ifade etti.
Pina, “Beklentilerimiz elbette yüksek. Güzel hedeflerimiz var. Ancak bu beklentileri karşılayabilmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için bugün iyi çalışmalı, yarın da sahada iyi bir performans göstermeliyiz” diye konuştu.
BORDO-MAVİLİLER AVRUPA'DA KAZANMAK İSTİYOR
Teknik Direktör Thomas Reis ve Wagner Pina’nın açıklamaları, Trabzonspor’un Hearts karşılaşmasına galibiyet hedefiyle hazırlandığını ortaya koydu. Bordo-mavililer, taraftarı önünde oynayacağı mücadelede saha avantajını değerlendirerek UEFA Konferans Ligi’nde önemli bir sonuç elde etmeyi amaçlıyor.





