Karşılaşmanın bordo-mavililerin ilk hazırlık maçı olduğunu hatırlatan Tekke, yeni transferlerin de takıma uyum sürecinde bulunduğunu belirterek, “Benim ve ekibimin hazırlık maçlarına bakış açısı biraz farklı. Oyuncuların fiziksel durumları, sakatlanmamaları, oyunu anlamaları ve yeni gelen oyuncuların arkadaşlarına uyumu bizim için öncelikli. Bu nedenle sonuçtan tamamen bağımsız değerlendiriyoruz.” dedi.

Yeni sezonda üç kulvarda mücadele edeceklerini vurgulayan Fatih Tekke, özellikle savunma organizasyonları üzerinde durduklarını ifade etti. Tekke, geçen sezon takımın yerleşik savunmada bazı problemler yaşadığını belirterek, ikinci bölge savunmasının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Oyuncuların yalnızca hücumda değil savunmada da birbirlerine yardım etme alışkanlığı kazanmalarını istediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, iki devrede forma giyen farklı 11’lerin ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu söyledi.

İlk yarıda top kayıplarının fazla olduğunu ancak ikinci yarıda takımın daha cesur oynadığını belirten Tekke, “Bizim takım büyük takım gibi her baskıyı kırmalı ve oynamalı. Hazırlık döneminde her maç oyunumuza yeni parçalar ekleyeceğiz. Bir sonraki karşılaşmada bunun üzerine yüzde 20 daha koymayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kisarna Maden Suyu’ndan Sebat Spor’a Destek
Kisarna Maden Suyu’ndan Sebat Spor’a Destek
İçeriği Görüntüle

Hazırlık sürecinin Göztepe karşılaşmasına kadar kademeli şekilde ilerleyeceğini ifade eden Fatih Tekke, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her maça oyunumuzun üzerine yeni parçalar ekleyerek gideceğiz. Bugün oynayan futbolcuların tamamından gayet memnunum. Penaltı dışında iki şanssız gol yedik.”

Kaynak: Trabzonspor