Türkiye, Kazakistan, Kuveyt, Ukrayna, Gürcistan ve Polonya’dan gelen sanatçılar; Akçaabat’ın doğal güzelliklerinden, tarihi dokusundan ve kültürel zenginliğinden ilham alarak eserlerini şekillendiriyor.
Çalıştaya katılan sanatçılar: Bihter Akyol Dayı, Ekaterine Tsintsadze, Hülya Atalay, İlhan Saka, Julia Tomesko, Małgorzata Andrzejewska, Necmettin Özlü, Özcan Kandemir, Pelin Baykal Aktan, Selman Uzun, Serhan Usluoğlu, Yüksel Baydar, Yaşar Bedri Özdemir, Waleed Ameer, Zhamilya Taken ve Ekrem Kutlu (küratör).

Akçaabat Belediye Başkan Vekili Davut Gerigelmez, çalıştay alanını ziyaret ederek sanatçılarla bir araya geldi. Gerigelmez ayrıca, çocuklara özel olarak düzenlenen resim atölyesini de gezerek minik sanatçılarla yakından ilgilendi, ortaya koydukları çalışmaları inceledi.
Sanatçılar kadar çocukların da aktif katılım gösterdiği çalıştay; yalnızca ortaya çıkan eserlerle değil, geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkı sağlayan atölye programlarıyla da dikkat çekiyor. Eğitmenler eşliğinde resim yapan çocuklar, hayal dünyalarını tuvallere yansıtarak hem eğlendi hem öğrendi.

"ORTAHİSAR BELEDİYESİ, OTOMOBİL TUTKUNLARINI BULUŞTURACAK"
"ORTAHİSAR BELEDİYESİ, OTOMOBİL TUTKUNLARINI BULUŞTURACAK"
İçeriği Görüntüle

Atölye süresince çocukların yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. Boyalarla iç içe olan minikler, resim yapmanın heyecanını yaşarken; aileleri de bu anlamlı sürece eşlik etti. Atölyeye katılan veliler, çocuklarının sanata yönelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerin devam etmesini temenni etti.

Haber Editörü: Esin Çakır