Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un kültür ve sanat hayatına renk katacak önemli bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Ortahisar Yazar Buluşmaları, edebiyat dünyasının önemli isimlerini Trabzon’da ağırlayacak.
SABAHATTİN ALİ ANISINA DÜZENLENECEK
23-25 Ekim tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi Orhan Karakullukçu Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik, bu yıl Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden, romancı ve şair Sabahattin Ali anısına düzenlenecek.
Üç gün boyunca devam edecek programda Türkiye’nin farklı şehirlerinden 59 yazar ve şair okurlarıyla bir araya gelecek. Edebiyatın farklı türlerinin ele alınacağı söyleşiler, şiir dinletileri ve imza günleriyle Trabzon’da adeta bir edebiyat şöleni yaşanacak.
59 YAZAR VE ŞAİRDEN TRABZONLULARA DAVET
Etkinlik öncesinde bir araya gelen yazar ve şairler, yaptıkları ortak çağrıyla Trabzon halkını ve tüm kitapseverleri bu anlamlı buluşmaya davet etti.
Trabzon’un köklü kültürel mirasına yakışır bir organizasyon hazırlandığını belirten edebiyatçılar, Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Yazar ve şairler, “Ortahisar Yazar Buluşmaları’nda hep birlikte yer alacağız. Bütün edebiyatseverleri bu güzel buluşmaya bekliyoruz” ifadeleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.
TRABZON ÜÇ GÜN BOYUNCA EDEBİYATLA BULUŞACAK
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kültür ve sanat yönünden ayrı bir anlam katacak organizasyonun, Trabzon’un edebiyat hayatına önemli katkılar sunması hedefleniyor.
Okurların sevdikleri yazarlarla tanışma, kitaplarını imzalatma ve edebiyat üzerine sohbet etme fırsatı bulacağı etkinlik, aynı zamanda farklı kuşaklardan edebiyatçıları aynı çatı altında buluşturacak.
Ortahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 3. Ortahisar Yazar Buluşmaları, 23 Ekim Cuma günü başlayacak ve 25 Ekim Pazar günü sona erecek.




