Kulübümüzün transfer ilgisini ilk kez arkadaşı Felipe Augusto’dan duyduğunu söyleyen Olaigbe, “Sonrasında sosyal medyaya girdiğimde gerek takip istekleri gerek gelen mesajlarla bana olan ilgiyi gördüm. Felipe ile bu görüşmeyi yaptıktan sonra dedim ki; ‘Gerçekten çok olumlu bir yerdeyim.’ Felipe, kulüp hakkında, şehir hakkında ve insanlar hakkında çok güzel şeyler söyledi. Taraftarların burada futbolu ve takımı ne kadar çok sevdiğini anlattı. Bu da bir oyuncuyu en çok etkileyen faktörlerden bir tanesi. Benim buraya gelişimde de çok etkili oldu” ifadelerini kullandı.
En güçlü yönü hakkında konuşan oyuncumuz, “Özellikle hücum alanında bire birlerde topu aldığımda önümdeki savunma oyuncusunu çalımlayarak gollerle, asistlerle veya vereceğim paslarla takımıma katkı sağlayacağımı umuyorum. Her oyuncunun zayıf noktaları vardır, benim de var. Belki bunlar arasında savunmaya yardımcı koşular ya da gelen oyuncuyu takip edişim olabilir ama bunlar üzerine çalışıp geliştireceğim şeyler. Antrenmanlarda yüzde yüzümü verip gelişmeye çalışıyorum” dedi.
Teknik Direktörümüzle ilk günden itibaren iyi bir ilişki kurduğunu vurgulayan Olaigbe, “Buraya geldiğim ilk gün hocamızla bir sohbet toplantısı yaptık. Orada da güzel şeyler söylemişti bana. Hem saha içinde hem saha dışında kendisinden çok önemli şeyler öğreniyorum. Çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum ve kendisi ile iyi bir ilişkimiz var” diye konuştu.
Geleceğe dair gelen sorulara ise Olaigbe, “Ben aslında gelecekten çok şimdiyi konuşma taraftarıyım. Şu an Trabzonspor’dayım ve buraya yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Bulduğum her fırsatta, bu formayı giydiğim her saniye elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geleceği konuşmaktan çok anı konuşmayı tercih ediyorum. Önceliğim buraya öncelik vermek. Geleceği daha sonra konuşuruz” cevabını verdi.
Süper Lig hakkındaki görüşlerini paylaşan oyuncumuz, “Türkiye Süper Ligi çok iyi bir lig. Fransa ile karşılaştıracak olursam buranın daha agresif bir lig olduğunu söylemem lazım. Trabzonspor özelinde ise buradaki oyuncuların oynama isteği olduğunu görebiliyorsunuz. Ligde çok kaliteli oyuncular var. Bizim takımımız da çok kaliteli bir takım. Bu oyuncu grubuyla daha fazla karşılaşmaya çıkmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.
Transfer kararından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Olaigbe, “Trabzonspor’a gelmek benim adıma çok doğru bir karar oldu. Bu karardan dolayı çok mutluyum. Sol kenarda oynamak rahat ettiğim bir pozisyon. Sağ ayaklı bir oyuncu olarak hem sol hem de sağ kanatta oynayabiliyorum. Aslında mevzu sadece oynamak değil, sahada yüzde yüzünü vermektir. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum” dedi.
Taraftarların desteğiyle ilgili konuşan oyuncumuz, “Trabzon’a ilk geldiğimde taraftarlarımızın desteğini görmek, benden beklentilerini bilmek benim adıma inanılmaz bir duyguydu. Bu karşılama için taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Ben de sahada olduğum her saniye elimden gelenin en iyisini yapmak için savaşacağım. Bu sevgiye karşılık vermeye devam edeceğim” dedi.
Son olarak Türk mutfağına değinen Kazeem Olaigbe, “Yemekler harika. Türk yemeklerinin zaten iyi olduğunu biliyordum, buraya geldiğimde de hepsini çok sevdim” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Editörü: Esin Çakır