Kamu kurumları bize önderlik yapacak ama esas fikirleri ortaya çıkaracak olan STK’lar, muhtarlarımız ve meslek kuruluşlarımız olacak. Daima vatandaşımızla da iç içe olacağız” sözünü verdi.

Millet İttifakı olarak seçimden sonra daha tempolu bir şekilde çalışacaklarını söyleyen CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, gazetecilerin sorularını cevaplarken Millet İttifakı olarak kendilerine sivil toplum kuruluşlarının ve muhtarların ışık tutacağını söyledi. Suiçmez, “Bugün bolca vaat var. 21 yıldır vaatlerle yaşıyoruz. Biz seçildikten sonra bugünden daha fazla vatandaşımızın yanında olacağız” dedi, ayrıca Arap Turizmine de karşı olmadıklarını dile getirdi.

TEK KİŞİLİK GÖRÜŞ ÇÖZÜM OLUR MU?

Kendilerine ‘Bizim Uşaklar’ denilmesini isteyen Suiçmez, “Milletvekili olduğunuzda söylediklerinizden farklı Trabzon’a ne yapacaksınız?” sorusuna “Yarın milletvekili olduğumuzda bize kolayca ulaşabilecek olmalarından Trabzon halkı emin.  Meslek kuruluşlarını geziyoruz, kamu kuruluşlarından bilgi alıyoruz. Ne yapacağımızı demekten çok nasıl bir Trabzon hayal ediyoruz. 100 yıl sonrasının planlanması lazım. Bugün yapmadıklarından bahsediyoruz. Mesele vaat etme meselesi değil. Yapmama meselesidir. Kendim için Meclise gitmek istemiyorum. Trabzon’un güçlü sesi olarak temsil etmek istiyorum. Trabzon’un her alanındayım. Sorunlara hakimim. Milletvekili olunca bunları dillendireceğim ve mücadele edeceğim. Neye ihtiyaç olduğunu ortak akılla saptayacağız. Sorun hangi bölgeyi ilgilendiriyorsa muhtarlarımız, ilgili derneklerimizle bir araya geleceğiz. Kamu kurumları bize önderlik yapacak ama esas fikirleri ortaya çıkaracak olan STK’lar, muhtarlarımız ve meslek kuruluşlarımızdır” karşılığını verdi.

LİDERLİK VASFIMIZI NASIL YİTİRDİK?

“Trabzon lider olma özelliğini kaybetti mi?” sorusuna ise Suiçmez, “Maalesef lider olma özelliğimizi yitirdik. Biz var olana ne eklemişiz? İl dışından gelen misafirleriniz kente geldiği zaman ‘Helal olsun ne kadar gelişmiş kent’ mi dedi size. Yoksa ‘Trabzon’u gözümüzde farklı hayal ediyorduk’ mu dedi. Mahalle mahalle dolaşıyoruz. Gördük ki gettolar gibi ilçeler oluşmuş, ilçelerde bölgeler oluşmuş. Böyle bir yapıdan kültürlü kent çıkmaz. Kültürde de, sanatta da, sporda da geriliyoruz. Turistler geliyor uzak yeşillik alanlara gidiyorlar. Eğlenecek alanları yok. Turizmin 12 aya yayacak şekilde sistemin oluşturulması gerekiyor. Arap Turizmine karşı değiliz; aksine turizmin çeşitlendirilmesinden yanayız. Dünyanın dört bir yanından gelecek her seviyede turizme hizmet edecek altyapıya sahip olmalıyız. Yatırım yok. Trabzon lider olma vasfını da hızla yitirdi. Eskiden bizle yarışmayı uygun görmeyen yerler şimdi bizle yarışır halde. Bu nereye gittiğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu.

NEDEN YATIRIM FAKİRİ KENT OLDUK?

Trabzon’un en eski, en yoğun ve en uzun caddelerinden olan Kahramanmaraş Caddesi’nde yapılan düzenlemeye değinen Suiçmez, “STK’lar malzeme buraya uygun değil dedi. Gelinen sonuç ortada. Bu nedenle Sibel’in ne söylemesi önemli değil. Ortak akılı ön plana almazsanız uzağa gitmeye gerek yok, Maraş Caddemiz ortada. Trabzon’un gerçeğinden uzak yatırımların yapılmasına neden olursanız karşılaşacağınız durum budur” ifadelerini kullandı. Suiçmez açıklamalarının sonunda sporda, sanatta, stratejik önemde ve sanatta en kadim kentlerden olmasına karşın Trabzon’un yatırım fakiri bir kent konumuna itildiğini de vurgulayarak “Olan yatırım da yanlış planlanmış. Her şeyimiz temel fıkrası olmuş. İhaleye çıkıyor. İhale iptal ediliyor. İhaleyi alan bir süre sonra kaçıyor. Bir Trabzon Müzesi’ni yapamaz hale geldik. Müzenin içerisinden ne çıkacağını merak ediyoruz. Neler çalınmış? Turisti dağlara götürmekten helak olduk. Orada da yeşili bulamıyoruz” şeklinde yakındı.

Editör: Köksal Ustaoğlu