
Bölgede yaşayan vatandaşlar ve sürücüler, özellikle bayram tatilleri, resmi tatiller ve yaz aylarında yaşanan yoğunluk nedeniyle saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldıklarını belirterek yetkililere tepki gösteriyor. Her geçen yıl büyüyen araç sayısı ve artan trafik yüküne rağmen gerekli altyapı çalışmalarının yeterince yapılmaması, sorunun daha da büyümesine neden oluyor.
Verilen Sözler Yerine Getirilmedi
Sürücüler, yıllardır yetkililer tarafından trafik sorununa çözüm bulunacağı yönünde açıklamalar yapıldığını ancak bu sözlerin büyük bölümünün hayata geçirilmediğini ifade ediyor. Özellikle Akçaabat ile Trabzon arasındaki ana ulaşım hattında yaşanan yoğunluk, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.
Bölge halkı, yapılan açıklamaların artık somut projelerle desteklenmesini beklediklerini dile getirirken, trafik sorununun çözülmemesi nedeniyle hem zaman kaybı hem de ciddi bir stres yaşandığını vurguluyor.
Kritik Kavşaklar Sorunun Merkezinde
Akçaabat’ta trafik yoğunluğunun en çok hissedildiği noktalar arasında
Trabzon Üniversitesi Söğütlü Yerleşkesi kavşağı,
Haçkalı Baba Devlet Hastanesi önündeki kavşak ve bu güzergâh boyunca uzanan ana yol hattı bulunuyor.
Söz konusu kavşaklarda yaşanan araç birikmeleri ve mevcut sinyalizasyon sistemlerinin yoğunluğu karşılamakta yetersiz kalması, trafiğin zaman zaman tamamen durma noktasına gelmesine neden oluyor.
Özellikle akşam saatlerinde ve hafta sonlarında kilometrelerce araç kuyruğu oluştuğunu belirten sürücüler, kavşak düzenlemeleri ve yeni trafik planlamalarının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söylüyor.
5 Dakikalık Yol Saatler Sürüyor
Normal şartlarda Akçaabat merkezden Söğütlü istikametine yaklaşık 5 dakika içerisinde ulaşılabileceğini belirten sürücüler, yoğunluk nedeniyle bu mesafeyi bazen bir saatten fazla sürede kat etmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Vatandaşlar, bu durumun hem ekonomik hem de psikolojik açıdan büyük bir yük oluşturduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullanıyor:
“Her gün aynı çileyi çekiyoruz. İşe giderken de dönerken de trafikte saatler geçiriyoruz. Yıllardır çözüm sözü veriliyor ama hala somut bir adım göremiyoruz.”

Çözüm Bekleniyor
Akçaabat ilçe sınırları içerisindeki trafik düzenlemeleri konusunda yerel yönetimin çeşitli çalışmalar yaptığı bilinse de, uluslararası karayolu güzergâhı üzerinde yer alan bu hattın çözümü için daha geniş kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi gerektiği ifade ediliyor.
Vatandaşlar ve sürücüler, özellikle kavşak düzenlemeleri, alternatif yol projeleri ve akıllı trafik sistemlerinin devreye alınmasıyla bu sorunun kalıcı şekilde çözülebileceğini düşünüyor.
Akçaabat ile Trabzon arasındaki ulaşımın rahatlatılması için yetkililerden somut adımlar bekleyen bölge halkı, yıllardır devam eden bu trafik çilesinin artık sona ermesini istiyor.





