İlçemizde alternatif ürün arayışları sonucunda ekonomik anlamda getirisi yüksek olan meyve çeşitlerini belirleyip üreticilerimize bahçe tesisi yapmak için Akçaabat Ziraat Odası,  Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde “ Akçaabat’ta Meyveciliğin Geliştirilmesi” için protokol imzalandı.

108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN 108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN

Bu proje ile kırsalda yaşayan üreticilerimizin gelir seviyesini yükseltmek ve üreticilerimizin kırsaldan kente göçü önlemek ve üreticilerimizin doğduğu yerde doymasını sağlamaktır. Bu kapsamda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,tarıma verdiği önem ortadadır. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi’nin finansmanı Akçaabat Belediyesi, DOKAP BKİ Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Tarıma verdikleri destekten dolayı Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve ilgili kuruluşlara teşekkür ederim.

Proje kapsamında İsabella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen Meyve fidanları uygun şartları taşıyan üreticilerimize 2024 yılında ücretsiz olarak verilecektir.  Hasata gelen ürünleri üreticilerimiz isterlerse özel sektörde değerlendirebilecekleri gibi isteyen Belediyeye ait AKÇAHASAT Tesislerine de satabileceklerdir.

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile imzaladığımız “Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi” Akçaabat’ımıza ve üreticilerimize hayırlı olsun.

Editör: Köksal Ustaoğlu