CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Av. Sibel SUİÇMEZ, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Suiçmez, eğitim sisteminde yaşanan sorunlara ve beklentilere dikkat çeken bir açıklama yaptı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına dair kaygılarını dile getiren Suiçmez, velilerin ağır ekonomik koşullar altında ezildiğini ve devlet okullarında dahi eğitimin parasız olmasından hızla uzaklaşıldığını vurguladı. Ayrıca, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanamadığına dikkat çeken Suiçmez, eğitim sisteminin laik ve bilimsel ilkelerden uzaklaştığını ifade etti. Öğretmenlerin mesleki ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde, eğitim sisteminin bu olumsuzluklara rağmen olumlu bir gelecek sunmasının iyimserlik gerektirdiğini belirtti.

Av. Sibel SUİÇMEZ, açıklamasının devamında, Cumhuriyetin kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır" sözleriyle öğretmenlere yüklediği göreve vurgu yaparak, öğretmenlerin bilimsel ve laik eğitim ilkeleri doğrultusunda milli ve manevi değerleri, çağdaş uygarlık dünyasının evrensel değerleriyle bir araya getirerek yeni nesiller yetiştireceğine inandığını ifade etti.

Suiçmez, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasıyla birlikte öğrencilere, öğretmenlere, eğitim emekçilerine ve velilere başarılar diledi.

Editör: Köksal Ustaoğlu