Şehirler Arası Yük Ve Yolcu Taşıyan Ticari Araçlar İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığınca, 2017 Yılında Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ Kapsamında Ticari Araçlar İçin Zorunlu Hale Getirilen Uygulama Başladı.

İstanbul'da Esenler Otogarı'nda Yapılan Denetimde, Trafik Polislerince Yük Ve Yolcu Taşımacılığı Yapan Ticari Araçların Lastikleri Kontrol Edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Vatandaşların Güvenle Seyahat Edebilmeleri İçin Farklı İl Ve İlçelere Yolcu Taşıyan Otobüslerde Denetim Yaparak, Lastiklerin Kış Lastiği Olup Olmadığı Ve Lastik Diş Derinliklerini İnceledi.

Ekipler, Sürücüleri Kurallara Uymaları Konusunda Uyardı.

Kış Lastiği Dışında Çekme Halatı, Zincir Seti, İlk Yardım Çantası Ve Trafik İkaz İşareti Gibi Ekipmanları Bulundurmayan Sürücülere 108 Lira Tutarında Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Düzenlenecek.

Kurallara Uymayan Araçların İşletmecisine 625 Lira Tutarında Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Düzenlenirken, Bu Araçların Lastiklerini Uygun Hale Getirebilecekleri En Yakın Yerleşim Birimine Kadar Gitmelerine Denetimle Görevli Olan Memur Tarafından İzin Verilecek.

Kars

Kars'ta Da Sanayi Sitesine Araç Lastiklerini Değiştirmeye Gelen Vatandaşların Taleplerini Karışlamaya Çalışan Sanayi Esnafı Da Yoğun Mesai Harcıyor.

Esnaf Ali Kemal Oktay, Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Kentte Kar Yağışının Etkili Olduğunu Ve Vatandaşların Kış Lastiklerini Taktırdığını Söyledi.

Vatandaşların Daha Rahat Ve Huzurlu Şekilde Yolculuk Yapabilmesi İçin Lastik Değişimini Yaptırması Gerektiğini Anlatan Oktay, "Araç Sahiplerinin Can Ve Mal Güvenliği İçin Kış Lastiğini Taktırmaları Lazım. Bugün Kış Lastiği Uygulaması Başladı, 1 Nisan'a Kadar Devam Edecek." Dedi.

Oktay, Kış Uygulamasının Başlamasıyla Yoğunluk Yaşadıklarını Ancak Talepleri Karşılamak İçin Yoğun Bir Şekilde Çalıştıklarını Sözlerine Ekledi.

"Güvenliğimiz İçin Uygulamadan Memnunuz"

Sarıkamış Ve Selim İlçelerindeki Lastikçilere De Akın Eden Vatandaşlar, Kar Lastiklerini Değiştirip Trafiğe Çıktı.

Vatandaşlardan Fırat Çelik De Zorunlu Kış Lastiği Uygulamasından Dolayı Aracına Kış Lastiği Taktırdığını Belirterek, "Bizim Güvenliğimiz İçin Uygulamadan Memnunuz Ve Bütün Sürücülere Hayırlı Sürüşler Diliyorum." Dedi.

Erzurum

Şehirler Arası Yük Ve Yolcu Taşıyan Ticari Araçlar İçin Kış Lastiği Takma Zorunluluğunun Başlamasıyla Erzurum-Ağrı Kara Yolunda Denetimler Yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Erzurum-Ağrı Yolunda Denetim Yaparak, Kara Yolunda Seyreden Otobüs, Kamyon, Tır, Tanker Ve Minibüslerin Lastiklerini Kontrol Etti.

Yolcu Ve Yük Taşımacılığı Yapan Araçlar Kontrol Noktasında Durdurularak, Lastiklerinin Kış Lastiği Olup Olmadığı İle Lastik Diş Derinlikleri İncelendi.

Bazı İlçelerde De Jandarma Personelince, Vatandaşların Güvenle Seyahat Edebilmeleri İçin "Kış Lastiği" Uygulaması Yapıldı.

Ekipler, Sürücüleri Kurallara Uymaları Konusunda Uyardı.

630-(a)-031.jpg630-(b)-030.jpg

Editör: TE Bilisim