Zorluoğlu : "Yaylalarda Kaçak Yapılaşma İle Mücadele Sürecek"

Trabzon’un Düzköy İlçesi Haçka Yaylası’nda Kaçak Yapılaşma İle Mücadele Kapsamında Yıkılan Binalarla İlgili Dün Yaşanan Olayları Değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yıkımların Ülke Genelinde Devam Edeceğine Vurgu Yaparak Devletin Belirtilen Sürenin Dışında Yapılan Binalara Asla Müsaade Etmeyeceğini Söyledi.

Başkan Zorluoğlu Yıkımların Süreceğine Vurgu Yaparak “Kaçak Yapılarla Mücadele Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımızla, Büyükşehir Belediyemiz, Hem De İlçe Belediyelerimizle, Birlikte Trabzon'da Ve Ülke Genelinde De Devam Edecek” Dedi.

İlçe Ziyaretleri Kapsamında Köprübaşı İlçesinde İncelemelerde Bulunan Başkan Zorluoğlu, Dün Düzköy İlçesi Haçka Yaylası'nda Yaşanan Olayları Değerlendirdi. Zorluoğlu, “Yıkımlar Büyükşehir Belediyesinin Yürüttüğü Bir Faaliyet Değil. Valiliğimizin, Devletimizin Aldığı Bir Karar Ve Onların Yaptığı Bir Uygulamadır. Netice İtibariyle 2017 Yılının 31 Aralık'ından Önce Yapılan Yapılarla İlgili Olarak Devletimiz Uzun Yıllardır Halkımızın Özlemle Beklediği Bir Kanunu Çıkartarak İmar Barışını Uygulamaya Koydu. Ve Bu Tarihten Önce Yapılan Yapılarla İlgili Başvurular Vatandaşlarımız Yaptı Ve Bir Çok Yapı Artık İmar Barışı Çerçevesinde Elektriği, Suyu Bağlanabilir Legal Hale Gelmiş Oldu. Ancak 2017'nin Sonundan İtibaren 2018 Birinci Ayından İtibaren İse Yeni Yapılan Kaçak Yapılara Asla Müsaade Edilmeyeceği Ta Başından İtibaren Devletin Bütün Makamları Tarafından Kamuoyuyla Paylaşıldı. Dolayısıyla O Tarihten Sonra Yapılan Yapılar Kaçak Yapılarla İlgili Devletin Bir Tasarrufudur, Kaçak Yapılarla Mücadele Hem Valiliğimiz Hem Büyükşehir Belediyemiz Hem De İlçe Belediyelerimizle, Kaymakamlıklarımızla Birlikte Trabzon'da Da Ülke Genelinde De Devam Edecek. Bunu Bu Çerçevede Değerlendirmek Lazım” Diye Konuştu.

670x136-027.jpgitaly-022.jpg

Editör: TE Bilisim