Zihinsel Engelli Kadına Tecavüz Eden Sanıklar Beraat Etti!

Giresun’da Yüzde 75 Zihinsel Engelli Havva K.’Ye Tecavüz Eden İki Erkeğin Yargılandığı Davanın Karar Duruşması Görüldü. Sanıklar Beraat Etti!

Giresun’da 27 Yaşındaki %75 Zihinsel Engelli Havva K.’Ye Tecavüz Eden İki Erkeğin Yargılandığı Davanın Karar Duruşması Görüldü. Sanıklar Tüm Delillere Rağmen Beraat Etti.

Dava Boyunca Tutuksuz Yargılanan Sanıklar, Karar Duruşmasında Beraat Etti.

“BEN ADALET İSTİYORUM”

Duruşma Sonrasında Konuşan Baba Avni K., Sanıkların Tutuklanmasını İstedi.

Baba K., “Ben Çocuğumun Engelli Olduğunu Söyledim Ve Buna Dair Evraklar Mevcut. Sanık Silahla Eve Girip Benim Çocuğumu Mağdur Etti. Benim Çocuğumun Hakkı Savunulmuyor, Anlamıyorum. Ben Adalet İstiyorum. Çok Çileler Çektim. Mağdur Durumdayım. Çocuğumun Engelli Olduğuna Dair Raporlar Var” Dedi.

Davaya Müdahil Olan Aile, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avukatı Fatma Şişman Da Sanıkların Tutuklanmasını İsteyerek “Mağdurun Israrlı İfadesinden De Anlaşıldığı Gibi Sanık Silahla Mağdurun İradesi Dışında Zorla Eylemde Bulunmuştur. Her İki Sanıktan Da Şikayetçiyiz” Dedi.

Ancak Tüm Taleplere, İtirazlara Ve Delillere Rağmen Sanıklar Yargılandıkları “Nitelikli Cinsel Saldırı” Ve “Konut Dokunulmazlığı İhlali” Suçlarını İşlediklerine Dair Somut Delil Olmadığı Gerekçesiyle Beraat Etti.

MAHKEME ÇELİŞKİYİ SORGULAMADI

Havva’nın Avukatı Selin Nakıpoğlu, Giresun Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinden, Çapa Tıp Fakültesinden Havva’nın Kendi İşlerini Görecek Akıl Sağlığının Olmadığı, Mukavemet Edemeyeceği Kanaatine Vardığını Ve Bu Raporların Havva İle Yapılan Görüşmelerden Sonra Hazırlandığını İfade Etti.

Nakıpoğlu, “Ancak Sanık İtirazları Sonrası Adli Tıp Kurumu Sadece Raporlara Bakarak Havva İle Görüşme Bile Yapmayarak Sanıklara Mukavemet Edebileceği, Kendi İşlerini Yapabileceği Gibi Bir Karara Varıyor. Bu Bir Çelişki. Mahkeme Bu Çelişkiyi Sorgulamadı” Açıklamasında Bulundu

Nakıpoğlu, Karara İtiraz Edeceklerini Belirtti.

NE OLMUŞTU?

O.Y. Ve M.Ç. İsimli İki Erkeğin Tecavüz Ettiği Ve Tehditle Susturulmaya Çalışıtığı %75 Zihinsel Engelli Havva K. Tecavüz Sonucu Hamile Kaldı. Havva’nın Ailesinin Durumu Fark Etmesi Üzerine Dava Açıldı, Bu Sırada Yasal Kürtaj Süresi Dolduğu İçin Çocuğu Da Doğurmak Zorunda Kaldı.

Dava Boyunca Sanıklar “Rızası Vardı” Diyerek Suçu Örtbas Etmeye Çalıştı. Yüz Yüze Yapılan Görüşmeler Sonucunda Çıkan Her Raporda Havva’nın % 75 Engelli Olduğuna Dikkat Çekilirken Adli Tıp Kurumu Havva İle Görüşme Bile Yapmadan Sadece Diğer Raporlara Bakarak Zihinsel Engel Olmadığını Savundu. Davanın Gidişatını Etkileyen Bu Karar Sonucunda, Sanıklar Dava Boyunca Tutuksuz Yargılandı Ve Hiçbir Davaya Katılmadı. Bugün Görülen Duruşmada İse Sanıklar Beraat Etti!

a-372.gif

Editör: TE Bilisim