Trabzon'da 6 Yıl Önce Biri Diş Hekimi İki Kardeşin Girişimiyle Kurulan Diş İmplantı Fabrikasında Üretilen Tamamı Yerli Diş İmplantları, 36 Ülkeye İhraç Ediliyor.

Bir Medikal Firması Tarafından 2011 Yılında Trabzon'da Kurulan Diş İmplantı Fabrikası, 6 Yılda 36 Ülkeye Yaptığı İhracatla Türkiye'nin Yüksek Teknoloji Ürünleri İhracatında Önemli Bir Başarı Elde Etti. Geçtiğimiz Günlerde Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi'nden (FDA) Onay Alan Yerli Diş İmplantı Markası Olan Firmanın Ürettiği 'Implance' Marka Diş İmplantları, 37'nci Ülke Olarak Amerikan Pazarına Girecek.

Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulunan Medikal Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Serçe, 6 Yıl Önce Kurduğu Fabrikanın Diş İmplantı Alanında Türkiye'nin Dışa Bağımlılığını Önemli Ölçüde Azalttığını Söyledi. Yıllar Önce Distribütör Olarak Sektörde Faaliyete Başladıklarını Ve Zamanla Yüksek Teknoloji İhraç Eder Hale Geldiklerini Anlatan Serçe, "Hedefimiz İlk Olarak Ülkemizin Bu Alanda Dışa Bağımlılığını Azaltmaktı. Yeni Yatırımlarla Üretim Kapasitemizi Artırdık Ve Yerli İhtiyacı Karşılamanın Yanı Sıra 36 Ülkeye İhracat Yapar Hale Geldik. İmplantlar Yüksek Teknolojili Ürünler Sınıfında Yer Aldıklarından Ülkemizin Bu Alandaki Boşluğunu Önemli Ölçüde Doldurduk" Dedi.

“ABD'den Sonra Hedefimiz Güney Amerika”

Serçe, Yüzde Yüz Yerli Olarak Ürettikleri 'Implance' Marka Diş İmplantlarının Geçtiğimiz Günlerde FDA Onayı Almasıyla Bu Yıl Amerikan Pazarına Girmelerinin Önünün Açıldığını Kaydederek, "FDA Onayını Almamızın Ardından Önümüzdeki Günlerde Üç Ofisle Amerikan Pazarına Giriyoruz. İlk Etapta Los Angeles, Miami Ve New York Ofislerimizi Faaliyete Geçireceğiz, 2018 Yılının İkinci Yarısına Dek Bu Ülkedeki Bayilik Sayısını 100'e Çıkarmayı Hedefliyoruz. Amerikan Pazarına Giriş Yaptıktan Sonra Burayı Üs Olarak Kullanarak Orta Amerika Ülkelerine İhracat Yapmak İstiyoruz” Diye Konuştu.

“İmplantın Anavatanı İsviçre'ye Fabrika”

Dental İmplantların Anavatanı Olarak Bilinen Ve Bu Alanda Dünya Çapında İsim Yapmış Olan İsviçre'de Kurdukları Üretim Tesisini De Nisan Ayı İçinde Faaliyete Geçirdiklerini Belirten Serçe Şöyle Devam Etti: "İsviçre'nin Yverdon Kentindeki Y-EARC Tekno Parkı'nda Bulunan Fabrikamız Kısa Bir Süre Önce Üretime Başladı. Burada Ürettiğimiz Ürünleri Yeni Markamızla Bu Ülke Üzerinden Tüm Dünyaya Satacağız. Teknolojik Değeri Yüksek Ürünler Konusunda Türkiye'nin Gücü Var. Biz De Türkiye'nin Gücünü Bu Alanda Tüm Dünyaya Duyurmak İstiyoruz”.

İmplantta İthalattan İhracata

Medikal Firmasının Daha Önce İthalatçı Olarak Sektörde Faaliyet Gösterdiğini Kaydeden Görkem Serçe, Türkiye'nin Diş İmplantı Alanında İthalatçı Pozisyonundan İhracat Yapan Ülke Konumuna Nasıl Geldiğini "Türkiye Yüksek Teknoloji Gerektiren Ve Hassas Makinelerle Üretimi Yapılan Diş İmplantlarını İsviçre, ABD Ve Güney Kore Gibi Ülkelerden İthal Ediyordu. Biz De Bu Ürünlerin Türkiye Distribütörlüğünü Yapıyorduk. Ancak 2011 Yılında Radikal Bir Karar Vererek Trabzon'da Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde Fabrika Kurduk. Önce 2 Makine İle Başladığımız Üretimi Zamanla Kapasite Artırımı Yaparak 20 Makineye Çıkardık. Şu An 6 Yılda 36 Ülkeye İhracat Yapar Hale Geldik. Türkiye Yılda Ortalama 100 Milyon Dolar Tutarında İmplant İthal Ediyordu. Bu Rakam Başta AGS Medikal Olmak Üzere Birkaç Üreticiyle Birlikte Yarı Yarıya Azaldı. Bir Yandan İthalatın Azalması Ve İmplant Fiyatlarının Ülkemizde Ucuzlaması Gibi Katkılar Sunarken, Diğer Yandan Da İhracat Sayesinde Ülkemize Döviz Girdisi Sağlıyoruz.

Bayilerimiz Aracılığı İle Tüm Türkiye Çapında Hizmet Veriyoruz. Ülkemizin İmplant Alanında Dışa Bağımlılığını Azaltmaktan Dolayı Büyük Gurur Yaşıyoruz” İfadeleriyle Anlattı.

123456---kopya-845.pngyesyeni-logo-final-20170522194024.png

Editör: TE Bilisim