Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 4.sü düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik ödülleri" kapsamında ödül başvuru raporlarının değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Strateji Geliştirme Şube Müdürü Ali CAN kurumsal ve sosyal sorumluluk bağlamında hazırlayıp uyguladığı/koordine ettiği;

1-“Ben Bir Garip Mülteci Çocuğum”

2-“Hizmet Sunumu Kalitesinde Zirve”

3- “Engelsiz Yaşama Merhaba!”

4-“Değerlerimle Değerleniyorum”

5-“Özgürlüğümün Farkının Farkını Fark Ettim” konulu olmak üzere toplamda 5 projesiyle, Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Matematik Öğretmeni/Fevzipaşa Ortaokulu Müdür Vekili İsmail Yıldırım’da “Çok Yönlü Gelişimsel Matematik Öğretimi” konulu çalışmasıyla saha ziyaretine kalma başarısını göstermiştir. Bu başarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Karadeniz Bölgesi’nde birinci olmuştur. Zira belirlenen proje ve çalışmalar 13-17 Haziran 2016 tarihlerinde Bakanlık değerlendiricileri tarafından saha ziyaretleri gerçekleştirilerek yerinde incelenmiştir.

Nihayet bilimsel kriterlere göre bağımsız yetkililerin yaptığı objektif değerlendirmeler 11/11/2016 tarihinde açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Şube Müdürü Ali CAN'ın “Hizmet Sunumu Kalitesinde Zirve”, “Engelsiz Yaşama Merhaba!”,  “Özgürlüğümün Farkının Farkını Fark Ettim" konulu üç proje çalışması ile Şehit Samet USLU Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni İsmail Yıldırım’ın “Çok Yönlü Gelişimsel Matematik Öğretimi” konulu çalışması Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçilik Ödülü almayı başarmıştır. İlçemizi yenilikçi yaklaşımlarla başarıyla ülkemizde temsil eden Şube Müdürümüz Ali Can’ı ve Öğretmenimiz İsmail Yıldırım’ı tebrik ediyoruz. İlçemiz toplamdaki proje sayısıyla diğer ilçelerle karşılaştırıldığında ülkemizde de birinci olmuştur.

Zira yarışmaya ülkemiz genelinde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 2581 başvuru yapılmıştır. İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 303 çalışma saha ziyaretine kalmıştır. Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 94 çalışma Milli Eğitim Bakanlığı Bölge Ödülüne layık görülmüştür.  12 bölgeyi temsilen 11 ilde bölgesel ödüller sahiplerine verilecektir.

Bölgesel ödül törenlerinin yapılacağı il, tarih ve törenlerin nasıl düzenleneceği hakkında bilgilendirme,  en kısa sürede Milli Eğitim Bakanlığınca duyurulacaktır.

123456---kopya-094.pngyesyeni-logo-final-603.png

Editör: TE Bilisim