Van'da AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 46'sı sivil, 2'si polis olmak üzere 48 kişi yaralandı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırının yaşandığı bölgeye giderek incelenmelerde bulunacak

Beşyol mevkisindeki AK Parti Van İl Başkanlığının önünde bulunan polis noktası yakınlarına bölücü terör örgütü mensupları tarafından park edilen bombalı araç, infilak ettirildi.

Kentin işlek yerlerinden biri olan ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgede Kurban Bayramı'nın birinci günü gerçekleştirilen saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekipleri, polisler ve vatandaşların yardımıyla kentteki hastanelere kaldırıldı. İnfilak eden bomba yüklü araçtaki yangın, ekiplerce söndürüldü.

Saldırıda AK Parti İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı.

Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı. Olay yeri inceleme polisleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıda 46'sı sivil 48 kişi yaralandı

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.50'de Beşyol  mevkisindeki AK Parti Van İl Başkanlığının önünde bulunan polis noktası yakınına  bölücü terör örgütü mensupları tarafından park edilen bombalı aracın infilak  ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2'si polis memuru, 46'sı  sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar  ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır." denildi.

Açıklamada, terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışmaların  titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

BAKAN SOYLU VAN'A GİDECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırının yaşandığı Van'a gidiyor. Soylu, Van'da incelemelerde bulunacak.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Başbakanlık'ın yazısı ile  Van'daki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI ALANA ÇIKAN  YOLLAR KAPATILDI

Olayla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken ikinci bir bomba ihtimali nedeniyle bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Patlamanın yaşandığı alana çıkan tüm yollar kapatıldı.  Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde.

Öte yandan patlamanın ardından çıkan yangını güvenlik güçleri tarafından söndürüldü.

MEHDİ EKER: DURUŞUMUZLA DA BU HAİNLERE 'DUR' DEMEK ZORUNDAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker,  Van'daki terör saldırısına ilişkin "Bu menfur saldırıyı da bundan önceki  saldırılar gibi lanetliyoruz." dedi.

Eker, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Diyarbakır'da beraberinde  Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip  Ensarioğlu ile Karayolları tesislerindeki bayramlaşma törenine katıldı.

Burada açıklama yapan Eker, terör örgütü PKK mensuplarının aile  mezarlığına tuzakladığı patlayıcının güvenlik güçlerinin çalışması sonucu ortaya  çıkarıldığını anımsattı.

Eker, bu katliam girişimi planının güvenlik güçlerinin çabası sonucu  gerçekleşmeden ortaya çıkarıldığını dile getirerek, "Güvenlik güçlerimize  minnettarlığımızı ve şükranlarımızı ifade ediyoruz." diye konuştu.

"Menşei, felsefesi, zihniyetleri benzer olan terör örgütleri aynı  prizden elektrik alıyor." diyen Eker, şöyle konuştu:

"Sadece isimleri farklı oluyor. Bazen ismi PKK bazen DAEŞ ve FETÖ  oluyor ama hepsinin kaynağı ve uygulaması aynıdır. Hepsi Müslümanların huzurunu  kaçırmaya, masum insanların hayatlarını kastetmeye dönüktür. Terör örgütleri  DAEŞ, PKK ve FETÖ'nün hepimizle meselesi var. Hep birlikte Türkiye düşmanlarının  maşalığını yaparak bize savaş açmış durumdalar."

"Halk, huzur barış ve kardeşlik istiyor"

Eker, Van'dan bugün terör saldırısı haberi aldıklarını aktararak,  şöyle dedi:

"İnşallah can kaybı yoktur, detaylı bilgileri almadık. Valilik ve AK  Parti İl Başkanlığı arasındaki bölgede büyük bir patlama olduğu haberini aldık.  Bu menfur saldırıyı da bundan önceki saldırılar gibi lanetliyoruz. Bu millet bu  alçaklara prim vermedi, vermiyor, vermeyecek. Bakın her gün bu hain terör  örgütünün uzantıları da halk nezdinde itibarlarını daha fazla kaybediyor. Daha  önce bir şekilde kalabalıklar topluyorlardı şimdi bütün çabalarına rağmen halk  onların yanında durmuyor. Çünkü halk, huzur barış ve kardeşlik istiyor."

- "Bu hainlere 'dur' demek zorundayız"

Terör örgütlerinin her gün vahşi saldırılar gerçekleştirdiğini  vurgulayan Eker, "Saldırılarını şiddetle kınıyorum. Hepimiz sadece duamız ve  sözümüzle değil duruşumuzla da bu hainlere 'dur' demek zorundayız. PKK'ya, DAEŞ'e  ve FETÖ'ye karşı duracağımızı yüksek sesle ifade etmek lazım." şeklinde konuştu.

yesyeni-logo-final-348.png

 

Editör: TE Bilisim