Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu‘ndan Köprübaşı’na ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aşırı yağışlar sonrası su baskınlarından zarar gören Köprübaşı’nı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Köprübaşı Kaymakamı Hasan Sadebıyık ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke ile birlikte selin ortaya çıkardığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlarla da sohbet ederek sorun ve isteklerini dinlediler.

Vali Öz, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada Köprübaşı’nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydederek, “Şükürler olsun ki ilçemizde yaşanan sel felaketinde can kaybımız bulunmuyor. Can kayıplarının telafisi olamaz. Ancak maddi zararların telafisi yapılır. Bizler devlet olarak ekiplerimizle birlikte bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Devletimizin kurumları bu olaylar karşısında artık daha hareketli ve daha aktif hareket ediyorlar. Bizlerde Belediye başkanımız, kaymakamımızla ve ilgili amirlerimize buraya gelerek yapılabilecek başka neler var diye bakalım dedik. Selde zarar görmüş binalarımızda ve yollarımızda çalışmalar devam ediyor ve etmeye de devam edecektir” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Köprübaşı’nda su baskınlarının izlerini silmek için 28 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Sel olduğu andan itibaren en kısa süre içerisinde araç ve iş makinelerimiz buraya intikal etti. O sırada Ankara’da bulunuyordum. Gece gelir gelmez arkadaşlarımızla birlikte Köprübaşı’na gelerek çalışmaları yerinde takip ettik. Burada çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Bu işleri bitirmeden buradan çıkmayacağız. Yaklaşık 10 gün Köprübaşı’nda çalışmalarımızı gece gündüz sürdürerek su baskınlarının gizlerini sileceğiz. Çalışmalarımızda bizlere destek veren ilçe belediyelerimize ve Karayollarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İncelemelerin ardından Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Vali Öz Köprübaşı’nda su baskınlarının ortaya çıkardığı olumsuzlukları gidermek için tüm imkânlarını seferber ettiklerini ve ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim