Üniversiteler Bölününce Öğrencilere Ne Olacak?

 YÖK’ten Bölünecek Üniversiteler İçin Diploma Açıklaması…

Bölünecek Üniversiteler Konusunda Birçok Merak Edilen Konu Var. Üniversiteler Bölündüğünde Mevcut Öğrenciler Hangi Diplomayı Alacak? Bazı Üniversitelerin Bölünerek Yeni Üniversiteler Kurulmasının Ardından Hala Bu Üniversitelerde Okuyan Öğrencilerin Mezun Olduklarında Hangi Üniversiteden Diploma Alacakları Konusunda YÖK Açıklama Yaptı.

Konuyla İlgili Açıklama Yapan YÖK, “Bazı Üniversitelerin Bölünerek Yeni Üniversiteler Kurulmasına İlişkin Yasa Tasarısı İle İlgili Olarak Alınacak Diplomalar Konusunda Değerli Öğrencilerimizin Girdiği Üniversitenin Değil, Mezun Olacakları Yeni Kurulacak Üniversitenin Diplomasını Alacaklarına Dair Gerçek Dışı Ve Kamuoyunu Yanıltıcı İddialarda Bulunulmaktadır.

Yasa Teklifindeki İlgili Madde İle; Mezuniyet Belgeleri Ve Diplomalar Öğrencilerimiz İstediği Takdirde Kayıt Olduğu Üniversite, Yani Halen Öğrencisi Olduğu Üniversite Adına Düzenlenecektir. Bu Konu “Yasa İle Güvence Altına Alınmaktadır” Ve Bu Hususta Herhangi Bir Şüphe Bulunmamaktadır.

Nitekim Yakın Tarihte, Bir Büyük Üniversitemiz İle İlgili Böyle Bir Uygulama Sorunsuz Şekilde Gerçekleştirilmiş Olup Hiç Bir Şikayete Konu Olmamıştır” Dedi.

670-501.gif123456---kopya-20180502175814.png

Editör: TE Bilisim