UMUT VE YAŞAM’DAN EĞİTİME DESTEK

Umut ve Yaşam Melekleri  bu kez Trabzon’daki minikleri hem bilgilendirdi, hem de sevindirdi.  Köy okulları ziyaretlerini önce Trabzon Yomra Kayabaşı Köyü’ndeki 100 kişilik Kömürcü İlköğretim Okuluna giderek gerçekleştiren Umut ve Yaşam Derneği Gençlik ve Bilimsel Komitesi oradaki çocuklarla ilgilendiler. Yardıma ihtiyacı olan okullardaki öğrencilere ulaşmayı hedefleyen etkinliğe Umut ve Yaşam Derneği başkanı Dr. Nimet Baki, Başkan yardımcısı Okan Ekinli, yönetim kurulu üyelerinden İlknur Kahriman, Doç. Dr. Tamer Tüzüner, Doç. Dr. Adem Kuşgöz, Mümin Aydın, İlknur Yılmaz, Yüksel Kına ve Aile ve Sosyal Politikalar il müdür yardımcısı Seha Sağlam katıldılar. 100 öğrencinin eğitim gördüğü Kömürcü İlköğretim Okulunda toplumsal dayanışma bilincini geliştirmek, verilen eğitimlerin kalıcı ve hatırlanabilir olmasını sağlamak amacıyla  gönüllüler, Okulda okuyan öğrencilere verem eğitimi, sağlıklı beslenme ve kanser ilişkisi, ağız ve diş sağlığı eğitimi vererek çocukların eğlenceli bir gün geçirmesini sağladılar. Ardından tüm çocuklara diş macunu, diş fırçası ve başarılı çocuklara hediyeler de taktim ettiler.

Okulda dernek üyelerini ağırlayan okul müdürü Ziya Akgül okuluna yapılan bu ziyaret ve eğitim etkinliğinden çok mutlu oldu. Katkılarından dolayı Umut ve Yaşam Derneğine çok teşekkür ederiz dedi.  

Başkan Baki  “İlçedeki okuldaki   öğrencilerimize verem haftası nedeniyle verem hastalığı, obesite, kanser, ağız ve diş sağlığı konuları hakkında  eğitimle bilgilendirmeye çalıştık.   Öğrenciler  bu durumdan çok memnun ve hoşnut oldular. Dernek  olarak eğitime yapılan hizmetlerin destekçisiyiz. Derneğimize katkılarından dolayı  KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu’na çok teşekkür ederiz.

Derneğimizin kısıtlı imkanlarımızla ve bir yardımseverliğini paylaştığımız çocuklarımızın mutlulukları görülmeye değerdi. “Her çocuk önemlidir.” sloganıyla çıktığımız yolculukta çocukların yüreğindeki insan sevgisine hayran kaldık. Derneğimize destek veren hayırseverlere sonsuz teşekkürler. Yapacağımız gelecek çalışmalarımız için  tüm hayırseverlerin ve yerel yöneticilerimizin desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim