Türk Eğitim-Sen Trabzon 1’nolu Şube 7. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Türk Eğitim-Sen Trabzon 1’nolu Şube 7. Olağan genel kurulunu 14 Kasım 2021 Pazar Günü Saat: 10.00’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapılan Genel Kurula Coşkun DİLBER başkanlığında tek liste halinde gidildi. Coşkulu ve geniş katılımın olduğu kongrede misafirlerde konuşma yaptılar.

Şube başkanı Coşkun DİLBER’in açış konuşması ile başlayan kongre zorunlu organların seçimi ile son buldu.

baskan-oy-kullanirken.jpg

Başkan DİLBER konuşmasında;

“Hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulum adına saygıyla selamlıyorum. 7. Olağan genel kurulumuza hoş geldiniz şeref verdiniz. Bugün bizim bayramımız, şölenimiz toy günümüzdür. Toyumuz kutlu olsun, teşkilatımız var olsun. Teşkilatımızın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm dava arkadaşlarımızı huzurlarınızda saygı ile yad ediyorum. Vefat edenleri rahmet, hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.

Elbet herkesin derdi davası kadardır. Davası büyük olanların derdi de büyük olur. Bizler büyük bir davanın kamu kesiminde sendikacılık yapmaktayız. Çoğunluğun değil haklının yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenledir ki, çetin ve güç yollarda bazen yalnız yürüyoruz. Bizler hiçbir zaman kişisel menfaatlerimizi ülke menfaatlerinin önüne koymadık, hiç bir zaman da koymayacağız. Birilerinin ne yaptığını değil, bizim ne yapmamız gerektiğini düşündük ve gereğini yaptık. Ama hiçbir zaman ulvi davamızdan vazgeçmedik. Çünkü biz biliriz ki kutsal davalarda insan hayatı kısa bir zamandır. Bize düşen içinde bulunduğumuz o zaman diliminde inandıklarımızın gereğini yapmaktır. Her devrin adamı olma yerine, her devirde adam olmayı seçtik.

eski-ve-yeni-yonetim-kurulu.jpg

Bugün Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen çınarı öylesine büyümüştür ki, gölgesinde her Türk evladı yer bulabilmektedir. Devletimiz, Milletimiz, İnancımızla, Cumhuriyetin Temel İlkeleri ve değerleri ile problemi olmayan herkes bu çınarın gölgesinde kendisine yer bulabilecektir.

Sendika kisvesi adı altında alanı kirletenlere inat biz her daim temiz kalmaya, gerçek sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Günlük ve bireysel menfaatlerin peşinde koşmayacak ve bu nedenle uğradığımız her haksızlığı madalya diye kabul edeceğiz. Günün rüzgarlarından değil, inandığı değerlerin, ürettiği fikirleri, yaptığı sendikacılık ve üyesinden aldığı güçle kendi sinerji ve rüzgarını oluşturacak ve yelkenlerimizi onunla dolduracağız. O günlerin çok yakın olduğunu hepimiz görüyoruz.

genel-fotograf.jpg

Bizler hem eğitim alanında hem de ülkemizin geleceğine dair öneri ve görüşlerimizi halkımızla her daim paylaşmaktayız. Ne hazin ki; geçmişte yaptığımız bazı uyarılar dikkate alınmadığı için ülkemiz zor günler geçirmiştir. Bu noktada genel hatları ile yeniden hatırlatmak isterim ki,

•             Ülkemizde hukukun üstünlüğü noktasındaki sıkıntılar

•             Kamuda adam kayırma ve ötekileştirme

•             Kariyer, liyakat ve devlete sadakatteki sıkıntılar

•             Kamu kurum ve kuruluşlarının yasal görünümlü illegal yapılar tarafından yönetilir hale gelmesi

•             Cumhuriyetimizin temel değer ve ilkelerine saldırıların devam etmesi

•             Ortak değerlerimizin hızla tüketilmesi

•             İnancımızın hurafeleştirilmesi

•             Ortak akıl arayışından uzaklaşılması

gibi yanlış anlayışların devamı ülkemizde yeni ve tamiri güç sıkıntılar oluşturacaktır. Bu sıkıntıları aşmadan 21. Yüz yılı göğüsleyemeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda ilk maarif kongresi ile 1. Yüzyılı tamamlıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, temmuz ayı içerisinde yaptığımız 2. Maarif kongresi ile 2. Yüzyılın hazırlığını yaptık. Kendimize inancımız ve güvenimiz tamdır. Yine başaracağız ve Türkiye’nin aydınlık yüzü olacağız. Daima  çocuklarımızı temel değer ve ilkelerimiz doğrultusunda yetiştireceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözünün gereğini yapacağız.

Her daim devletimizin, milletimizin ve çalışanların yanında olacağız. Menfaat sağlama değil hak arama mücadelesi yapacağız. Haklının yanında olacağız.

Dünyada teknoloji hızla gelişiyor. Dünyanın coğrafyası belikli yeni bir bölüşüm için karıştırılıyor. Savaşın acımasız yüzü, ya kardeşlerimizin ya da gönül coğrafyamızın topraklarında kendini göstermektedir. Bu sıkıntıları ancak birlik ve beraberlik içinde ortak akılla aşabiliriz. Bunun için de, geleceğimiz olan gençlerimizi milli değerlerimizle yetiştirip, evrensele ulaştırmalıyız. İlmin, fennin ve aklın ışığında yetiştirmeliyiz. Bunun için de çok çalışmalıyız. Başta siyasiler olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

yeni-yonetim-kurulu.jpg

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken;

•             Türk’üm, doğruyum diyerek andımız okuyacak,

•             Hedef Kızılelma ülküsünü bilecek,

•             Cumhuriyet ve onun değerlerini özümsemiş,

•             Adriyatik’den Çin’e vatanını ve gönül coğrafyasını tanıyan,

•             Vatan, Millet, Bayrak sevdalısı,

•             Aklı ve bilimi esas alan,

•             İnancını Allah için bilecek ve yaşayacak,

•             Yarının Aziz SANCAR’larını yetiştirmeye kararlı olduğumuzu

Gerçek sendikacılık yapmaktan ayrılmadan mücadele edeceğimiz bir kez daha dikkatlerinize sunarken, yılmadan, bıkkınlığa ve bezginliğe düşmeden mücadeleye devam edeceğiz. Ve sonunda mutlaka başaracağız! Başaracağız! Başaracağız! Başaracağız!

Ve ilk başladığımızda söylediğimizi hatırlatarak bitirmek isterim;

Varlığım Türk Varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Kongremiz hayırlı olsun diyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Yapılan seçim sonucu yeni yönetim kurulu

Coşkun DİLBER, Cevat ŞAL, Ali Paşa AYGÜN, Süleyman ÇAKMAK, Suat ÇELİK, Ali Hikmet KAMİLOĞLU, Bilal ÖZCAN olarak belirlendi.

a-129.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim