İstanbul'dan Şehitliklere Ziyarete Gidenleri Taşıyan Otobüs Sabah 07.00 Sıralarında Gelibolu İlçesi Kavak Köy Yakınları Şarköy Sapağında Şarampole Devrildi. Kazada Olay Yerinde 4 Kişi Hayatını Kaybederken, Bir Yaralı Da Kaldırıldığı Gelibolu Devlet Hastanesi'nde Hayatını Kaybetti. Çanakkale'deki Otobüs Kazasında Ölenlerin Sayısı 5'e Yükselirken, Yaralıların Sayısının İse 34 Olduğu Öğrenildi. Kazada Yaralananlar Çanakkale Ve Keşan'daki Hastanelerde Tedavi Altına Alındı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İstanbul Sancaktepe Belediyesinin Kültür Turları Kapsamında Kur'an Kursunda Eğitim Gören Kadınları Taşıyan Otobüsün, Şarköy Kavşağı Yakınında Henüz Belirlenemeyen Nedenle Devrildiğini Belirtti. Kazanın Ardından Bölgeden Geçen Bir Araç Sürücüsünün İhbarının Ardından Tüm Ekiplerin Bölgeye Sevk Edildiğini Anlatan Erkal, "Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitliğe Gelenleri Taşıyan Otobüsün Devrilmesi Sonucu İlk Belirlemelere Göre 4 Kişi Öldü, 27 Kişi Yaralandı." Dedi. Yaralıların Ambulans Helikopter Ve Ambulanslarla Çanakkale Ve Gelibolu İle Edirne'nin Keşan İlçesindeki Hastanelere Kaldırıldığını İfade Eden Erkal, "Şu An İçin Rakamlar Konusunda Bunu Söyleyebilirim Ama Başka Yerlere Götürülen Yaralılar Da Olabilir. Bu Nedenle Yaralı Sayısı Artabilir. Yol Trafiğe Açık, Ekiplerimiz Çalışıyor. Üzücü Bir Kaza" Diye Konuştu.

YAKINLARI DERNEĞE AKIN ETTİ

Devrilen Otobüsteki Kişilerin, Sancaktepe’deki Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim Ve Kültür Derneği’nde (YECDER) Eğitim Gördüğü Öğrenildi. Acı Haber Üzerine Ölen Ve Yaralananların Yakınları Derneğe Akın Etti. Eşinden Haber Alamadığını Söyleyen Bir Kişi Gözyaşlarını Tutamadı.

Milliyet

Editör: TE Bilisim