Tsiad'dan Ttso'ya Ziyaret

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Başkanı Hasan Kamil Hayali, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TSİAD’ın yeni başkanı Hasan Kamil Hayali’yi kabulde yaptığı konuşmada, Trabzon iş dünyasının ülke ve bölge ekonomisinin dışa açılmaya devam edilmesi gerektiğini ifade etti. TSİAD’in da bu sürece daha fazla destek vermesini istedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Hasan Kamil Hayali’ye TSİAD başkanlığına seçilmesinden ve üstlendiği görevlerden dolayı tebrik ederek kutladı ve başarılar diledi. Trabzon’un ve Türkiye’nin uluslararası alanda başarılı olmasında sanayici ve iş adamlarının büyük sorumluluklar alabileceğini vurguladı. Hacısalihoğlu, “Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin yeni yönetimini kutluyorum. Başarılı işler yapacağınıza inanıyorum. Bu anlamda şehrimizin ve ülkemizin uluslararası alana açılmasında daha aktif olmakta fayda var” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye genelinde büyük bir önderliği ve ağırlığı olduğunu kaydeden TSİAD Başkanı Hasan Kamil Hayali, gerek bölge ve gereke ülke sorunlarının çözümünde Trabzon’un ağırlığının daha da arttığını ifade etti.

Hayali, TSİAD’ın bir üst kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun Başkan yardımcılığı görevine seçildiğini, TÜRKONFED’in Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası İlişkiler komisyonunun başkanlığını üstlendiğini belirtti. Hayali, TÜRKONFED’in heyet başkanı olarak Tiflis’i gideceğini, Karadeniz İş Dünyası Diplomasisi Projesi bağlamında Ukrayna, Moldova ve Gürcistan ile Türkiye’nin Avrupa Birliği ile üyelik aşamasında olan ülkeler arasında işbirliğini geliştirme çalışmalarına katılacağını kaydetti.

Geçmiş dönemde TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı döneminden sonra bir üst aşamada Türkiye’yi kapsayan bir alanda çalışmalarda bulunacağını kaydeden Hayali, “Trabzon’un sorunlarını sahip olduğumuz bu en yüksek mercilerden aktarma sorumluluğu gerçekten önemli buluyorum. TÜRKONFED’in yönetim kurulu 39 kişiden oluşuyor. Bir başkan ve 11 başkan yardımcısı var bende başkan yardımcılarından birisiyim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim