Trabzon'da Yer İşgallerine Ceza Yağmuru

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi Zabıta Ekipleri Sokak Ve Caddeleri İşgal Eden İşletmelere Cezai İşlem Uyguladı.

Trabzon'da Vatandaşlardan Gelen Şikayetleri Değerlendiren Ekipler, Yaptıkları Denetimlerde Yürürlükteki Mevzuata Aykırı Olarak Yer İşgalleri Yapan İşyerleriyle İlgili Cezai Müeyyide Uyguladı.

Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cadde Ve Ara Sokaklarda Bulunan Çay Ocakları, Restoran Ve Kafelerle İlgili Çok Sayıda Şikayet Aldıklarını Belirterek "Maalesef, Bazı İşyerleri Yasal Prosedürleri Hiçe Sayıp, Belediyemiz Tarafından Kendilerine Tanınan Hakları İhlal Ederek, Vatandaşlarımızın Kaldırımlardaki Geçişlerini Engelleyecek Şekilde Yer İşgalleri Yapıyor. Daha Çok Para Kazanma Hırsıyla Kaldırım Ve Meydanlara Üç-Beş Masa Atarak Haksız Bir Şekilde Vatandaşların Geçişini Engelleyen Hiçbir İşyerine, Asla Müsamaha Göstermeyeceğiz. Belediyemizin Kendisine Tanıdığı Yer İşgaliyesi Haklarını İhlal Ederek, Bunu Birkaç Kez Tekrarlayan İşyerlerinin İşgaliye Hakları İptal Edilecek. Özellikle Şehrimizle Özdeşleşmiş Meydan Parkı, Uzun Sokak, Kunduracılar, Maraş Caddesi Ve Çevresinde Büyükşehir Belediyemizle İrtibata Geçerek Yer İşgali Yapan İşletmelere Cezai Müeyyide Uygulayacağız. Bu Konuda Vatandaşlarımızın Yaşam Konforuna Halel Getirecek, Diğer Yandan Da Şehrimiz İçin Başıboşluk Ve Keyfilik Algısı Oluşturabilecek Hiçbir Konuda Taviz Vermeyeceğiz" Dedi.

Yer İşgalleriyle İlgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi İle Her Zaman İrtibat Halinde Olacaklarını Belirten Başkan Genç, "Her Konuda Da Olduğu Gibi; Bu Konuda Da Önceliğimiz Vatandaşlarımızın Yaşam Konforuna Halel Gelmemesidir. Bunun İçin De Kendi Görev Alanımıza Giren Cadde, Sokak Ve Alanların Dışında Büyükşehir Belediyemizin Sorumluluk Alanına Giren Alanlarla İlgili De Büyükşehir Belediyemizle İrtibata Geçerek Yasal Prosedürlerin İşletilmesine Katkı Sağlayacağız. Bu Konuda Vatandaşlarımızın İçi Müsterih Olsun... Hukuk Devleti Olmanın Gereği Olarak Kanun, Nizam Neyse, Harfiyen Uygulayacağız" Diye Konuştu.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-050.png

Editör: TE Bilisim