Paten Pisti Olmayan Trabzon’da Uluslararası Futins (Paten İle Oynanan Futbol) Dostluk Maçı Oynanacak. Türkiye’de İlk Kez 8 Ülkenin Katılımıyla Gerçekleştirilecek Olan “Futins Uluslararası Dostluk” Maçı Bir Paten Pistinin Olmadığı Trabzon’da Düzenlenecek.

Türkiye'de İlk Kez 8 Ülkenin Katılımıyla Gerçekleştirilecek Olan “Futins (Paten İle Oynanan Futbol) Uluslararası Dostluk” Maçı Bir Paten Pistinin Olmadığı Trabzon'da Düzenlenecek. İran, Rusya, Kamerun, Kuveyt, Hindistan, Sri Lanka, Mısır Ve Pakistan'dan Gelecek Sporcuların Katılımıyla Gerçekleştirilecek Olan Dostluk Maçında Kültürel Ve Sosyal İlişkileri Güçlendirmek Ve Türkiye'de Bir Federasyon Kurulmasına Katkı Sağlamak Amaçlanıyor. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde Konuyla İlgili Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek Organizasyonla İlgili Bilgiler Veren Dünya Futins Federasyonu Türkiye Temsilcisi Ve Trabzon Paten Kulübü Başkanı Hasan Adanur, Türkiye'de 21 İlde Paten Pistinin Olduğunu Belirterek Trabzon'da Paten Sporunu Yapabilecekleri Güvenli Ve Uygun Bir Alanın Olmadığını Ve İdmanları Okulların Spor Salonlarında Yaptıkları Söyledi.

Adanur “Gençlerin O Bitmez Tükenmez Enerjisini, Sağlık Ve Spor İçin Kullanmasını İstedik. Farklı Olana Da Duyulan Merak İle Bu Yola Çıktık. Geçmişte Yaşadığımız İmkansızlıkları Bizim Gibi Bu Spora Merakı Olan İnsanlara Yaşatmamak İçin Çalışıyoruz. Trabzon'da Maalesef Bu Sporu İcra Edebileceğimiz Güvenli Ve Uygun Alanlarımız Yok. Böyle Alanların Da Şehrimize Kazandırılması İçin Çalışmaktayız” Dedi.

Türkiye De İlk Kez KTÜ Hasan Polat Kapalı Spor Salonu’nda Gerçekleştirilecek Olan Ulusal Ve Uluslararası Etkinliğin İlk Adımını Trabzon'dan Attıklarını Dile Getiren Adanur, “Bu Kulübü Kurduğumuz Andan İtibaren Gerek Yurt İçerisinde Gerekse De Yurt Dışında Bu Spor İle İlgilenen Federasyonlar, Kulüpler Ve Sporcular İle İrtibata Geçtik. Bu Spora Dünyada Gösterilen İlgiden Etkilendik. Ülkemizde De Bu Spora İlgi Gösteren Büyük Gruplar Olduğunu Gördük. Hepsi İle Tanışmak Bu Sporun Dünü, Bugünü Ve Yarınını Görüşmek İçin Trabzon'da Büyük Bir Organizasyon Planladık. Türkiye'de İlk Kez Gerçekleştirilecek Olan Ulusal Ve Uluslararası Etkinliğin İlk Adımını Trabzon'dan Attık. Trabzon'da Gerçekleştireceğimiz Bu Organizasyon İçin Ulusal Alanda İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Sakarya, Tokat, Samsun, Ordu, Adana, Batman, Hakkari, Gaziantep, Antalya, Mersin, Kayseri, Rize, Zonguldak Ve Van İlleri İle Görüşmelerimiz Devam Ediyor. Türkiye'den 10 Kişi İçin Kontenjan Ayrılmış Durumdadır. Bu Organizasyona Yurt Dışından İran, Rusya, Kamerun, Kuveyt, Hindistan, Sri Lanka, Mısır Ve Pakistan İle Dünya FUTİNS Federasyonu Temsilcileri Olmak Üzere 40 Kişi Katılacaklar” Şeklinde Konuştu.

2017 Dünya Futins Şampiyonası’na Türkiye'nin İlk Kez Katılacağını Da Belirten Adanur, “Futins ( Paten İle Oynanan Futbol ) 5 Asıl 4 Yedek Oyuncunun Yer Aldığı 1 Koç Ve 1 Yardımcı Koçun Olduğu Paten İle Oynanan Bir Futbol Oyunudur. Dünyada 13.Sü Düzenlenecek Olan Şampiyonaya Türkiye İlk Kez Katılacaktır. Türkiye Ve Trabzon'u Temsil Edecek Olan Kulübümüzün Hedefi Spor Ve Özellikle Futbolun Her Türlü Branşında Trabzon Şehrinin Ne Kadar Başarılı Olduğunu Göstermektir. 2017 Dünya FUTİNS Şampiyonası Alanya'da Gerçekleşecektir. Bu Dünya Şampiyonasına Bu Gün İtibari İle 27 Ülke Resmi Katılımcı Olmuş Durumdadır. Dünya FUTİNS Federasyon Başkanı Arash Salmoun Pour Bu Şampiyonaya En Az 120 Takımın Katılacağının Bilgisini Vermiştir” İfadelerini Kullandı.

123456---kopya-441.pngyesyeni-logo-final-953.png

Editör: TE Bilisim