Trabzon’u Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşirli sahilinde Trabzon’a kazandırılan Yeni Bisiklet Yolu bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’u güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni Bisiklet Yolu’nun açılışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammed Balta, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Trabzon’a her alanda çok önemli hizmetler yaptıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’u güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi. Yeni Bisiklet Yolu’nun şehre kazandırılmasında destek veren kurumlara Trabzon halkı adına teşekkür eden Gümrükçüoğlu, Yeni Bisiklet Yolu’nun 4 km gidiş, 4 km dönüş olmak üzere 8 km olduğunu ifade etti. Bisiklet Yolu’nun II. etapta Ganita’ya kadar uzatılacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bisiklet yolumuzun her iki kısmına bisiklet terminalleri kurduk. 60 adet yerli üretim bisiklet aldık. İsteyen vatandaşımız bisikletiyle gelip burada spor yapabilecek. İsteyen vatandaşımızda terminallerimizden bisiklet kiralayıp burada kullanabilecek. Bisiklet yolunun tam orta kısmında ‘vitamin deposu’ diye adlandırdığımız bir alanımız var. Bisiklet kullanan, spor yapan, yürüyüş yapan hemşehrilerimiz buradan tamamen doğal meyve sularını temin edebilecek. Trabzon’a çok ciddi yatırımları kazandırırken halkımızın talebi olan böylesi alanları da şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammed Balta ise Yeni Bisiklet Yolu’nun Trabzon’a kazandırılmasından ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’nu kutladı. Trabzon’da çok önemli işler yapıldığını belirten Balta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizin her köşesinde çok önemli işler yapılıyor. Trabzon’umuz da yeni yatırımlarla ciddi şekilde öne çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Trabzon il özdeşleşecek son derece modern bir bisiklet yolu şehrimize kazandırılmış oldu. Gençlik bizden çok şanslı. Ben bisiklet kullanmayı bilmiyorum. Bizim zamanımızda böyle şeyler görmek mümkün değildi. Bir kez bisiklete bindirim, yeni aldığımız elbisem yırtıldı. Annemden korkudan bir daha binemedim. Bizim o zamanki sporumuz yaylalarda naylonla çimen üzerinde kaymaktı. 2009 yerel seçimleri öncesinde bu sahilde tur attık. Çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız o zaman Trabzon Belediye Başkanımızdı. Buralarda neler yapacağımızı açıkladık. Aradan 10 yıl geçti. O Ayasofya bakın ne hale geldi. Metruk binalar yıkıldı. Orası yapıldı. Burada bir tarafta yürüyüş yolu var, bir tarafta bisiklet yolu var. AK belediyeciliğin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994’te başlattığı anlayışın temsilcisinin Trabzon’da bu hizmeti yaptığını görüyoruz. Trabzon’umuza hayırlı olsun. Taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımızı, tüm ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da Yeni Bisiklet Yolu’nun Avrupa’daki örnekleri gibi hizmet vereceğine dikkat çekti. İsteyenlerin alandan bisiklet temin edebilecek olmasının çok ince düşünülmüş bir ayrıntı olduğunu kaydeden Ayvazoğlu, “Yeni Bisiklet Yolu şehrimize hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımızı çalışmalarından ötürü kutluyorum” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şehrin her köşesinde önemli işlere imza attığını dile getirdi. AK belediyecilik anlayışı ile çok önemli işler yapıldığını söyleyen Revi, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da Başkan Gümrükçüoğlu’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Altunbaş, “Ülkemizde, şehrimizde, ilçemizde çok güzel işler yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel bir hizmete daha imza attı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlere, spora yapılan yatırım hiçbir zaman zayi olmaz” şeklinde konuştu.

Yeni Bisiklet Yolu’nun açılışının ardından katılımcılara doğal meyve suıyu ikramı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Bisiklet Yolu’nda halkın kullanımına sunulan bisikletler 3 gün boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek.

1-(1)-084.gif1-(1)-086.png

Editör: TE Bilisim