Trabzon’da Yayla Ve Mera Alanlarında Vatandaşlar Tarafından Kaçak Olarak Yapılan İnşaatların Yıkımına Devam Ediliyor.

İlk Olarak Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Yaylalarında Başlayan Kaçak Yayla Evlerini Yıkımın Ardından Yıkımlar Çaykara, Dernekpazarı Ve Köprübaşı’nda Devam Etti.

Trabzon Valiliği Koordinesinde Yapılan Yıkımlara Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri İle Güvenlik Güçleri Katıldı.

Yıkımlar Sırasında Evlerinin Yıkıldığını Gören Bazı Vatandaşların Göz Yaşlarına Hakim Olamadığı Görüldü.

Yıkımlardan Önce Yaylardaki Hazine Arazisi İle Kaçak Kıyı Çizgisini İhlal Ederek Tamamlanmış Ve Yapımı Devam Eden Konutları İncelemek İçin Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye, Kadastro Müdürlüğü, Maliye, Yazı İşleri Personeli Ve Jandarmadan Oluşturulan Tespit Komisyonu Çaykara´Nın Tüm Yaylalarındaki İlk Çalışmayı Tamamladı.

Yapılan İlk Çalışma Sonucu Çaykara´Ya Bağlı Yaylalarda Şimdilik Yapımı Tamamlanan 573 Konut İle İnşaatı Devam Eden 203 Kaçak Yapı Olmak Üzere Toplam 776 Betonarme Bina Önümüzdeki Günlerde Yıkılacak.

"YAYLALARDA YAPILAN TALANA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İlçe Sınırları İçinde Bulunan Tüm Mera, Yaylak Ve Kışlaklardaki Kaçak İnşaatların Önüne Geçmek İçin Başlattıkları Çalışmaların Sona Doğru Geldiğini İfade Eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,”Doğal Güzellikleriyle Tarihi Kültürümüz İçinde Yer Alan Yaylaların Önüne Gelen Çayır, Mera Ve Yala Alanlarını Çevirerek Üzerinde Beton Evler Yaparak Arazileri Talan Etmişler. Bu Alanların Korunarak Turizme Kazandırılması Ve Gelecek Kuşaklara Aktarılması İçin Doğanın Korunması Lazim. Hazine Arazisi Olan Yayla, Mera Ve Otlaklara Yapılan Talana Asla Müsaade Etmeyeceğiz. Yaylalarda Tamamlanmış Ve Yapılmaya Devam Eden Konutların Tespiti İçin Bir Komisyon Oluşturduk. Hayvancılık Amacı İle Değil, Tamamen Yazlık Kullanımlık Olarak Ölçüsüz Şeklinde Yapılan Beton Binaların Tespitini Yaptık. Geçmişte Yaylacılık Konusunda Kurallar İçinde Küçük Bir Ev Ve Hayvanlar İçin Bir Ahır Yapanları Ayrı Tutuyoruz,” Dedi.

Ayrancı,” Beton Ve Kaçak Yapılaşmalar İçin Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye, Kadastro Müdürlüğü, Maliye, Yazı İşleri Personeli Ve Jandarmadan Oluşan Komisyon Çaykara´Nın Tüm Yaylalarını Gezerek Yapımı Tamamlanmış 573 Tane İskân Halindeki Evlerle, Yapımı Devam Eden İnşaat Halinde 203 Kaçak İnşaatı Tespit Ettiler. Yaylalarda Açılan Tüm Temelleri Kapatıyoruz. Önümüzdeki Hafta Perşembe Gününden İtibaren Trabzon Alay Komutanlığından 30 Kişilik Tim İstedik. Bunlar Güvenliği Sağlayacak. Büyükşehir Belediyesinden Kepçe, Kırıcı Ve Kamyon İstedik. Yaylalara Sırasıyla Girecekler. Jandarma Giriş Ve Çıkışları Kapatacak. Komisyon Tarafından Tespit Edilen Kaçak Yapıların Yıkımını Gerçekleştirecekler. Bu Şekilde Çaykara´Nın Tüm Yaylalarında Önceden Tespit Ettiğimiz Tüm Kaçak Yapıları Sırasıyla Yıkım İşlerini Gerçekleştireceğiz. Günde 3-4 Yayla Halledilirse, Yaklaşık 20-25 Gün İçinde Bu İşi Bitirmeyi Planlıyoruz. Köprübaşı İlçesi İle Çaykara´Nın Ortaklaşa Kullandığı Parma Yaylasında Ve Diğer Yerlerde Köprübaşı Kaymakamlığı 20 Gündür Yıkım Çalışmalarına Devam Ediyor. Ayrıca Sultanmurat Yaylasında Arsası Açılan 3 Tane Yaylanın Yıkımı Gerçekleşti. Yaylalara İnşaat Malzemesi Çıkışını Yasakladık. Jandarma Gece Ve Gündüz Kontrollerini Devam Ettiriyor. Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Ve Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü İle Yapılan Bu Çalışmaları Koordine Ederek Doğanın Dengesini Bozacak Hiçbir Kaçak Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz,” İfadesini Kullandı.

1-066.png

61saat

 

 

 

Editör: TE Bilisim