Trabzon Üniversitesi Öğrencileri Şehitlerimizi Andı !!

Trabzon Üniversitesi Öğrenci Derneği ve öğrenci kulüplerinin ortaklaşa tertip ettiği programda yüzlerce öğrenci şehitlerimiz için yürüdü. Yürüyüşün ardından idlib’te şehit olan Mehmetçiklerimiz tek tek anıldı.

Trabzon Üniversitesi öğrencilerin ortak yayınladığı basın açıklaması ise şu şekilde;

Değerli arkadaşlar. . .

27 Şubat perşembe günü idlib’te rejim güçleri tarafından kalleşçe yapılan saldırıda 36 kahraman Türk askerimiz şehit olmuştur.

Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüş, Türk Milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır.

 Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimiz için en büyük temenni olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bütün bunlara rağmen Türkiye teröre teslim olmayacak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç alt edemeyecektir.

Merhum Atsızın ifadesiyle Kürşad'ın narasıyla indik Tanrı Dağından

Ruhumuzu kandırdık Orhun'un kaynağından

Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur

Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur

Bugün hiçbir politik ve sosyal mesafe gözetmeksizin Türk milleti yekvücut olmalı ve Şehit ailelerinin kederleri paylaşılmalı, her Türk gencinin onların birer evladı olduğu devamlı hatırlatılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz..

Âlemlerin RABBİ olan yüce Mevla’mız buyuruyor ki: Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz bunu fark edemezsiniz.

Bugün; milleti bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses verme günüdür: “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!”

94fdbb2b-478d-48dc-9593-fffc3075a4b7.jpg2b4ae69b-19d5-4d27-9d01-72a9551a913e.jpg548e4f00-deb6-4c74-bd97-a41ce1a1daae.jpgb-176.jpg

Editör: TE Bilisim