Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası sebebiyle Trabzon Umut ve Savaşım Derneği’nin kansere karşı verdiği mücadeleyi ödüllendirdi.

DSC_3469

IMG_56341-7 Nisan "Ulusal Kanser Haftası" etkinlikleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene sağlık bakanı başta olmak üzere, milletvekilleri, 81 ilin halk sağlığı, sağlık müdürleri, KETEM sorumlularının yanı sıra, Ürdün, Suudi Arabistan, Avusturalya, İtalya, Güney Kore, Singapur, Katar, Mısır kanser merkezi başkanları da programa katıldığı Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu 2013 Ödülleri sahiplerini buldu. Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki Trabzon ve çevresinde yürüttüğü kanser kontrol faaliyetleri yanı sıra, Özellikle kadınlara yönelik servikal ve meme kanseri taramalarında ülkemizde mobil meme kanseri tarama cihazlarının kullanılmasında öncülük etmiş, derneğe ait cihaz ile Bakanlığın pilot projelerinin yürütülmesinde rol almış ve kanser taramalarında devlet politikalarımızın belirlenmesinde önemli rol üstlenerek ödül almaya layık görülmüştür.

IMG_5638

IMG_5655Sempozyumda Baki’nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman gibi kanserle ilgili çeşitli çalışmalarıyla ödül alan isimler arasındaydılar. Ödüle layık görülenler arasında, tek kadın sağlıkçı olmasıyla dikkat çeken Dr. Nimet Baki, sempozyuma katılan kadınların ilgi odağı oldu. Tören sonrası kadın destekçileriyle fotoğraf çektiren Baki, tek tek bütün soruları yanıtladı.

IMG_5669

IMG_5671Ödülünü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan alan Baki,aldığı ödülün bu alanda almış olduğu ilk ödül olmadığının altını çizerek, ödüllerin ona daha çok çalışma azmi verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim