İstanbul Maltepe İlçesi Sahil Orhangazi Şehir Parkında, Trabzon Dernekleri Federasyonu Tarafından Organize Edilen 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşunun 99.Yılı Münasebetiyle Trabzon Ve İl Tanıtım Günleri Resmi Açılış Töreni Bugün Saat:15.00’da Yapıldı.

Açılış Törenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Gurbet Altay, Karadeniz Sivil Toplum Konfederasyonu Başkanı Nurettin Turan, Elâzığ Dernekleri Federasyon Başkanı Faik İşmeli, Siyasi Parti Temsilcileri Ve İstanbul’da Var Olan Trabzon İlçeleri Dernek Başkanları Ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

Açılış Töreni Fatih Belediyesi Mehter Takımının Konseri, Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı’nın Okunması İle Başladı.

Günün Anlam Ve Önemini Belirten Konuşmayı Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir Yapı..

Mustafa Demir Konuşmasına Şu Sözlerle Başladı.

“Trabzon’un Kurtuluşunun 99.Yıldönümü Etkinliklerimize Hoş Geldiniz, Şeref Verdiniz. Federasyonumuzun 20 Yıldır Kutladığı Bu Etkinliğin Birini Daha Hep Beraber Gerçekleştiriyoruz. Sizlere, Horonu Ve Marka Köftesiyle Akçaabat’tan, Dünyaca Ünlü Ekmeği İle Vakfıkebir’den, Tereyağı İle Peyniri İle Tonya’dan, Keşan Ve Yöresel Sanatları İle Beşikdüzü’nden, Geleneksel Kültürümüzün Yaşatıldığı Ve Şenlikleriyle Bilinen Şalpazarı’ndan, Haçkalı Hoca Baba’nın Yurdu Düzköy’den, Keşan Ve Geleneksel Dokuma Sanatları İle Çarşıbaşı’ndan, Yorgancılığı Sanat Haline Getiren Maçka’dan, Fındık Diyarı Yomra, Arsin Ve Araklı’dan, Pidenin Ana Yurdu Be Bıçakları İle Sürmene’den, Çay Yurdu Of Ve Hayrat’tan, Hocaları Ve Yaylaları İle Meşhur Dernekpazarı Ve Çaykara’da İmparatorluklara Başkentlik Yapmış Olan Kadim Şehir Ortahisar’dan Ve Hepsinin Bütününü Oluşturan Tarih, Kültür Turizm Ve Futbol Kenti Trabzon’a Selamlar Olsun.”

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir Konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Trabzon İmparatorluklar Şehri Fatihin Fethettiği, Yavuzun Yönettiği, Kanuni’nin Doğduğu Bir İmparatorluktan Bahsediyoruz. Bunu Temsil Etmek Gerçekten Zor, Yükümüz Ağır. Ancak Arkadaşlarım Bu Etkinlikleri Hazırlıyorlar Ve 20 Yıldır Bu Etkinliği İstanbul’da Aksatmadan Yaşatıyor Ve Kutluyoruz.

Bizim Kurucu Duayen Başkanımız Tekin Küçükali O Bu Geleneği Başlattı Biz Devam Ettiriyoruz. Bizden Sonraki Nesil Daha Yüksek Çıtalara Yükseltmek Kaydıyla Devam Edeceğini Umuyoruz Ve Böyle Bir Miras Bırakmak İstiyoruz.

Biz İstanbul’da Kalmadık, Antalya ’dada Bu Etkinliği Yaptık. Ayrıca Bursa’daki Derneklerle Bir Araya Gelerek Etkinliğimizi Sürdürdük.

RAMAZAN’da BELÇİKA’dayız

Ramazan Ayında Avrupa’da Belçika’da Beraber Olacağız. Belçika’da “FESTİ RAMAZAN ”Adı Altında 1 Ay Orada Olacağız. Oradaki Hemşerilerimizle Birlikte Olacağız.

Biz Bu Konulara Radikal Ve Şömanist Bakmıyoruz. Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız Çeşitli Etkinlikler Yapıyorlar, Yaptıkları Etkinliklerde Van’da 200 Öğrenci, Ağrı’da 200 Öğrenci, Erzurum Şenkale’de 180 Öğrenci Tepeden Tırnağa Varıncaya Kadar Giydirerek Kırtasiye Yardımı Da Yaptık. Geçen Hafta Mardin’in Derik İlçesinde 300 Öğrenciyi Yine Tepeden Tırnağa Kadar Giydirdik.

ETKİNLİKLERİMİZİ İKİYE AYIRDIK.

24 Şubat Kurtuluş Etkinliğini Sadece İstanbul Belediyeleri, İstanbul STK’ları İle Yapıyoruz.26 Ekim’de Yenikapı’da Yapacağımız Fetih Etkinliğini Trabzon’un Bütün Belediyeleri, Kaymakamları İle Birlikte Yapacağız. Oraya Ayrıca KKTC Karadenizliler Derneğini Misafir Ediyoruz. Yine Almanya’daki Derneklerimiz Gelip Orada Stantlarında Yer Alacak. Ayrıca Yine Bu Kaynaşma Olsun Diye Gençliğimiz Önümüzdeki Günlerde Trabzon İlçeleri Arasında Futbol Turnuvası Yapacak.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANINA PLAKET VERİLDİ

Trabzon’un Kurtuluşunun 99.Yıldönümü Etkinliklerini İstanbul Maltepe Sahil Orhangazi Parkında Gerçekleştiren Trabzon Dernekleri Federasyonu, Maltepe Belediye Başkanına Yapmış Olduğu Ev Sahipliği Nedeniyle Federasyon Başkanı Mustafa Demir Tarafından Plaket Verildi.

TANITIM GÜNLERİ TARİHİ UZATILDI

Daha Önce 16 – 20 Mart Pazartesi Günü Akşamına Yapılması Planlanan Tanıtım Günleri 23 MART Perşembe Günü Akşamına Kadar Uzatıldığı Açıklandı. Açıklamayı Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir Yaptı. Açıklama Etkinliğe Katılanlar Arasında Memnuniyetle Karşılandı.

Açılış Programı Toplu Çekilen Fotoğrafın Ardından Sanatçıların Verdiği Konserlerle Devam Etti.

foto-galeri-icon-033.png

123456---kopya-606.png

yesyeni-logo-final-20170318182205.png

Editör: TE Bilisim