Toki Yıldızlı Konutlarında Garip Durum. 5 Yıldır 12 Bin Kişinin Yaşadığı Yıldızlı Toki Konutlarına Her Nedense Bir Türlü Belediye Otobüs Seferleri Konulamadı.

Yıldızlı Toki Konutlarında Sorunlar Bir Türlü Bitmiyor. Daha Önce Yol Sorunu Yaşanan Toki Konutları Ardından Da Minibüs Seferleri Olmaması Nedeniyle Uzun Süre Mağdur Edildi.

Ulaşımın Adeta Çileye Döndüğü Toki Konutlarına Belediye Otobüs Seferlerinin Yapılamaması İse Garip Bulundu. Yıldızlı Belediyesi Otobüs Seferlerini Kendisi Koymadığı Gibi Şuana Kadarda Trabzon Belediyesinden Toki Konutlarına Otobüs Seferi Konulması İçin Girişim Yapıp Yapmadığı İse Bilinmiyor

Yıldızlı Toki Konutlarına Statü Gereği Yıldızlı Belediyesinin Müracaatı Olmadan, Ve Toki Konutları Trabzon Belediyesi Mücavir Alanı Dışında Bulunduğu İçin Trabzon Belediyesi De Otobüs Seferleri Koyamıyor.

Ancak Ne Hikmetse Yıldızlı Beldesinde Bulunan Ve 12 Bin Kişiye Yakın Vatandaşımızın Yaşadığı Konutlara Yıldızlı Belediyesi Tarafından Da Belediye Otobüsü Hizmeti Verilmiyor.  

Daha Önce Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi İle Yıldızlı Kooperatifi Arasında Yaşanan Sıkıntı Nedeniyle Minibüs Taşımacılığıda Yapılamadığı Toki Konutlarında Şimdi Vatandaşlar Otobüs Seferlerinin Başlatılmasını İstiyor.

Bu Konuda Şikayetlerini Dile Getiren Vatandaşlar Hem Trabzon Hem De Yıldızlı  Belediyesinin 12 Bin Kişinin Yaşadığı Konutlara Belediye Otobüs Seferlerinin Uzun Bir Süreden Beri Konulmamasına Bir Anlam Veremedi.   Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç Yıldızlı’da Bulunan Tokti Konutlarına Belediye Otobüs Seferi Koyulmaması İle İlgili Haber61.Net’in Sorusuna “ Yıldızlı Toki Konutlarının Otobüs Seferlerine İhtiyacı Olduğunu Belirterek” Burada Otobüs Seferlerine İhtiyaç Var Mı? Evet Var. Trafik İl Komisyonundan Karar Çıkması Gerek. Böyle Bir Karar Var Mı Bilmiyorum. Eğer Varsa Da Bana Şuana Kadar İntikal Etmedi. Eğer Böyle Bir Karar İntikal Ederse Gereğini Yaparız.

Toki Konutlarına Yıldız Belediyesinin Neden Otobüs Seferi Koymuyor Şeklindeki Bir Soruya Da” Bunu Bilemem Ama Ben Şunu Derim. Orda Yaşayan İnsanları Da Rahatlatmak İçin Söylüyorum. Orda Bir Otobüs Servisine İhtiyaç Olduğuna Dair Bir Dilekçeler Verilmesi Gerek. Burası Trabzon Belediyesi’nin Mücavir Alanı Dışında. Onun İçin Burada İl Trafik Komisyonu Kararı Gerekiyor. Bizim Trabzon Belediyesi Olarak Oraya Otobüs Seferi Koyma Şansımız Şimdilik Yok. Bunun İçin Yıldızlı Belediyesinin İzni Gerekiyor. Müracaatı Gerekiyor. Ama 30 Marttan Sonra Büyükşehir Statüsü Kazandığımızda İstediğimizi Yapabiliriz. Bu Tarihe Kadar Oradan Da Yıldızlı Belediyesi Sorumlu.

Ama Bu İşi Takip Edebiliriz Yardımcı Oluruz. Talep Varsa Değerlendiririz. Önemli Olan Halkın Menfaati Müracaatı Olursa Oradaki Halkın Mağduriyetini Önlemeye Çalışırız Dilekçe Verilirse Takipçisi Olurum.  Bizim Oraya Otobüs Seferi Koymak Gibi Bir Hakkımız Yok. Yıldızlı Belediyesinden İzin Almak Gerek.  Orası Yıldızlı Belediyesi Sınırları İçinde Olduğu İçin Resmiyete Dökülmesinde Yarar Var. Ancak Hangi Belediye Başkanı Oraya Otobüs Seferleri Koyulmasını İstemez. Hepsi İster. Orda Mağdur Olan Vatandaşlar Varsa Bana Ulaşsınlar Ben Kendimde Yıldızlı Belediye Başkanıyla Görüşürüm. Halkın Menfaatleri Neyi Gerektiriyorsa Ben Onun İçin Çalışır Uğraşırım.

Otobüslerin Hareket Saatleri Bana Bağlı, Hat Konulması Konusu İse Belediye Başkan Yardımcımız Mesai Arkadaşım Osman Gökhan Bali’ye Bağlı. Burada Mağduriyet Varsa Bunu Gidermek İçin Hazırız. Ancak Dediğim Gibi Öncelikle Yıldızlı Belediyesinin Bu Konuda İzni Gerekiyor. Müracaat Ederlerse Yardıma Hazırız” Dedi.

Kaynak:Haber61

Editör: TE Bilisim