Söğütlü Deşarj Olacak!

Derin Deşarj İnşaatı Sürüyor.

Trabzon İçmesuyu Ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Tarafından İhale Edilerek Yapılan Çalışma İle Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’ndeki Derin Deniz Deşarjı Tesisi Modernizasyonu Ve Kırık Olan Deşarj Hattının Yenilenmesi Yapılarak Bölgedeki Sorunlar Ortadan Kaldırılıyor.

Kapasite Yetersizliği De Bulunan Mevcut Derin Deniz Deşarjı Tesisinin Deşarj Hattının Sık Sık Arıza Yapması Ve Baypas Hattının Olmaması Nedeniyle Bölgede Ortaya Çıkan Sorunları Bertaraf Etmek İçin Harekete Geçen TİSKİ’nin Hazırladığı Proje Doğrultusunda 2015 Yılının 10. Ayı İtibariyle İhale Edilerek Yüklenici Firmaya Yer Teslimi Yapılmak Suretiyle Çalışmalara Başlandı.

Yapım Çalışmalarına Hızla Devam Edilen Proje Kapsamında Kara Tesisleri, Derin Deşarj Hattı Ve Difüzör Yenileniyor. Giriş Yapısı, Kum Tutucu Ünite, Kaba Ve İnce Izgara Üniteleri İnşa Ediliyor Ve Atık Suyu Havalandırmak İçin Blower Binası İnşaatı Gerçekleştiriliyor. Söğütlü Derin Deniz Deşarj Tesisi İnşaatı Kapsamında Elektrik Sistemi Yenilenerek Trafolar Bakımdan Geçiriliyor, Skada Ve Otomasyon Sistemi Ekleniyor. Elektrik Kesintilerinde De Sistemin Sağlıklı Çalışması İçin Tesisi Tam Kapasite İle Çalıştırabilecek Jeneratör İlavesi Yapılıyor. Proje Kapsamında Tesise Koku Ünitesi İlave Edilerek Çevre Düzenlemesi İle Birlikte Tesis, Çevreye Duyarlı Hale Getiriliyor.

Editör: TE Bilisim