Siyasi Partilerden Başkan Zorluoğlu’na Tam Destek

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulu 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirilen oturumla tamamlandı. Oturumun açılışında söz alan; AK Parti, CHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri, Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi Muhtarı M.K.’nın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile mülkî ve idarî amirler hakkındaki ifadelerini kınadı. Başkan Zorluoğlu da olayın Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerce kınanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konu ile ilgili adlî ve idarî soruşturma başlatıldığını bildirdi.

TİSKİ Genel Kurulunda ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, “Pelitli Mahallemizin muhtarının, Büyükşehir Belediye Başkanını, mülkî amirleri hedef alan, amacını aşan söylemlerini sosyal medyada gördük. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti grubu olarak, Pelitli muhtarının taleplerini uygun dille, meramına uygun şekilde anlatmasını öncelikle tavsiye ediyoruz. Kullandığı ifadelerden dolayı da kendisini kınıyoruz, tenkit ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise Pelitli Mahallesi muhtarını CHP grubu olarak kınadıklarını bildirdi. Şahin, “Memlekete hizmet etmek için seçilen kişilere, kurum yöneticilerine, hangi konuda olursa olsun hakaret etmek kimsenin hakkı da değildir, haddine de değildir. Bu müessif olayı CHP grubu olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir de söz konusu muhtarı kınadıklarını bildirirken, CHP ve İYİ Parti gruplarına teşekkür etti. Nadir, “Pelitli Mahallesi muhtarının, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve şehrimizin mülkî-idarî amirlerine yönelik yersiz ve mesnetsiz yere sarf ettiği, hakaret içeren ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Yeni seçilen belediye kadrolarına ilişkin kabul edilemez ifadelere yönelik hukukî sürecin başlatılmasını da talep ediyoruz. Siyasi partilerimizin grup başkanvekillerine de göstermiş oldukları hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin grup başkanvekillerinin açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan tüm siyasi partilerce olayın kınanmasından ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederken adlî ve idarî soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Eleştiriye ve herkesin hak arama mücadelesine sonuna kadar saygılı olduklarını belirten Zorluoğlu, “Tüm muhtarlarımız, vatandaşlarımız hak arama mücadelelerini bizim de desteğimizle sonuna kadar kullanacaklardır. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanına, Belediye Başkanlığına ve mülkî-idarî amirlere hakaret, iftira ve sövgü içeren ifadelerle sosyal medya üzerinden saldırıda bulunulması asla ve kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdur” şeklinde konuştu.

Zorluoğlu konuyla ilgili değerlendirmesine şu şekilde devam etti:

“Yaşanan olayın meclisimizdeki parti grupları tarafından net şekilde kınanmasından mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, yürekten teşekkür ediyorum. Elbette bu konu aynı zamanda adlî ve idarî soruşturma konusu yapılan bir durumdur. Biz suç duyurusunda bulunduk. İdarî anlamda da Ortahisar Kaymakamlığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Neticelerini hep beraber takip edeceğiz. Bu durum, sadece adlî ve idarî soruşturmalar bakımından değil, kamu vicdanı bakımından da ciddi sorun teşkil eden bir husustur. Elbette ki; ne Pelitli’de yaşayan vatandaşlarımız ne de Trabzonlu hemşehrilerimiz bu tür ifadelerle yeni iş başına gelmiş bir yönetime saldırıda bulunulmasını doğru bulmuyor. Ortada hiçbir şey yokken, daha tarafımızdan randevu talebinde dahi bulunulmamışken böyle bir yaklaşımda bulunulmasını biz de hayretle takip ettik. Ben de şahsım ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına bu kişiyi kınadığımızı ifade ediyor, her türlü adlî ve idarî soruşturmanın takipçisi olacağımı ifade ediyorum.”

TİSKİ Genel Kurulu 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu, 2018 Yılı Faaliyet Raporu ve ilgili gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile tamamlandı. TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2018 Yılı Faaliyet Raporu, TİSKİ Genel Kurulu tarafından oy birliği yeterli bulundu. Genel kurulun devamında kurumun 2018 Yılı Mali Bilançosu, 2018 Yılı Kesin Hesabı ve diğer gündem maddeleri de görüşülerek kabul edildi.

ayder-turizm-logo-koksal-072.png

Editör: TE Bilisim