Şah Fırat Operasyonunda Kaza Sonucu Şehit Düşen Muharebe Astsubay Başçavuş Halit Avcı İçin Trabzon'da Cenaze Töreni Düzenlendi.

sehit_839

Şah Fırat Operasyonu Sırasında Kaza Sonucu Şehit Olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı, Memleketi Trabzon'da Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Suriye'ye Yönelik Düzenlenen Şah Fırat Operasyonu'nda Zırhlı Personel Taşıyıcı Askeri Araçta Kaza Sonucu Şehit Olan Genelkurmay Genel Sekreterliği Foto film Merkezi'nde Görevli Muhabere Astsubay Başçavuş Avcı'nın Türk Bayrağına Sarılı Naaşı, Baba evinde Helallik Alınmasının Ardından Maçka İlçesi Gürgenağaç Mahallesi Merkez Camisi Karşısındaki Mezarlığa Getirildi.

Burada Düzenlenen Askeri Törene, Şehidin Eşi Şöhret, Annesi Fatma, Babası Mustafa Avcı Ve Diğer Yakınlarının Yanı Sıra Gümrük Ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Emniyet Müdürü Murat Köksal İle Çok Sayıda Vatandaş Katıldı.

BABASI GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Törende Güçlükle Ayakta Duran Şehidin Babası Mustafa Avcı, Taziyeleri Kabul Etti.

Şehit Avcı'nın Naaşı, Burada Öğle Vakti Kılınan Cenaze Namazının Ardından Askerlerin Omuzlarında Bir Süre Taşındıktan Sonra Aynı Mezarlıkta Toprağa Verildi.

Törene Katılan Bakan Canikli Ve Diğer Yetkililer, Baba Mustafa Avcı Ve Yakınlarına Taziyelerini İletti.

OĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende Şehidin Oğlunun Ve Babasının Gözyaşlarını Tutamadığı Görüldü.

Daha Sonra Mezarlığa Geçen Bakan Canikli, Defin İşlemlerinin Ardından Bir Kutu İçerisindeki Türk Bayrağını, Şehidin Eşi Şohret Avcı'ya Teslim Ederek,  "Mekânı Cennet Olsun, Bütün Türk Milletinin Başı Sağ Olsun" Dedi.

sahfirat_102

sah-firat_5285

sehid_6773

sehit_2340

sehit_8470

Editör: TE Bilisim