MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın MHP Trabzon milletvekili adayları, Yavuz Aydın, Hüseyin Örs ve İlyas Eroğlu’nun katılımlarıyla, MHP Akçaabat ilçe teşkilatı tarafından Akçaabat belediyesi Erol Günaydın kültür merkezinde “SEÇİM İSTİŞARE TOPLANTISI” gerçekleştirildi.

Toplantıya ayrıca MHP Trabzon il başkanı Muammer Demeli, MHP Akçaabat ilçe başkanı Miraç Çınar, MHP Trabzon eski il başkanı Nihat Birinci, MHP Akçaabat eski ilçe başkanları, Hüsnü Sevim, Adnan Çelik, Adnan Ertem, Akçaabat esnaf odası başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat şoförler odası başkanı Ali Şentürk, Parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

 Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başladı.

img_7931-001.jpg

Günün ilk konuşmasını MHP Akçaabat ilçe başkanı Miraç Çınar yaptı, daha sonra konuşmacılar sırasıyla, MHP il başkanı Muammer Demeli, MHP Trabzon milletvekili adayları İlyas Eroğlu, Hüseyin Örs, Yavuz aydın ve kapanış konuşmasını MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın yaptı.

“SEÇİM İSTİŞARE TOPLANTISINDA ORTAK SONUÇ”

img_8014-001.jpg

Konuşmacıların ortak açıklamalarında, seçim takviminin darlığına dikkat çektiler. Zamanı planlı programlı kullanarak seçim çalışmalarını yürüteceklerini belirten konuşmacılar, "1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kaldı. Çok yoğun ve hızlı bir tempoda seçim çalışmalarımızı yürütmek mecburiyetindeyiz. Biz adı üzerinde hareketli bir partiyiz. O açıdan seçimler bize hiç yabancı değil. Bu seçim, dar bir takvim içerisine sıkıştırıldı ama biz zamanı planlı ve programlı şekilde kullanarak, seçimleri kendi lehimize çevireceğiz. O açıdan bir şikâyetimiz, herhangi bir sıkıntımız yoktur. Diğer siyasi partiler nasıl yapacaklarsa, ne düşünüyorlarsa biz daha iyisini düşünmek ve yapmak mecburiyetindeyiz. Bunun için de partililerimiz ve milletvekili adaylarımızla istişare toplantısı yapıyoruz. İstişare toplantılarımız, bundan sonra da devam edecek." denildi.

MHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANI MİRAÇ ÇINAR’IN konuşmasında yerelde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

1-(1)-004.jpg

Biliyorsunuz 7 Haziranda bir seçim geçirdik, Akçaabat özelinde 13 bin civarında oy aldık. Âmâ MHP’nin mevcut potansiyeli 25 bin bandındadır. Bunu daha önce sizlerle birlikte yaptık. Bunu yine başarabiliriz. Trabzon MHP’nin bizim Akçaabatlı ülkücülere ihtiyacı var. Bu seçimde biz bunu göstermemiz lazım.100 bin civarında oy aldık neden bizim oyumuz 150 bin artı olmasın.25 bin Akçaabat’tan diyorum,13 bin aldık bu nedemek?10 bin civarında eksik oy aldık ben öyle görüyorum. Bu konuda hepimizin üzerine bir görev düşüyor. Bulundukları alanda, mahallelerde yapmamız gereken işlerimiz var. Çok kısa bir zamanımız var bu anlamda her yere ulaşamayabiliyoruz. Milletvekili adaylarımız her yeri ziyaret edemeyebiliyor. Çünkü bizim T.C tepesinde kendini ağa zanneden adam bize her altı ayda bir seçimi öngördü. Aslında siyasi partiler seçim yaşar ama ben talihsiz ilçe başkanıyım 2,5 ayda bir seçim yaşıyoruz. İnsanlar bunaldı sıkıldı farkındayım sizlerde öylesiniz. Vatandaşların arasına girip geziyoruz emin olun seçim havası yok. İnsanlar neyin değişecek olduğunu soruyor.6 ay önce bu Türkiye nasıldı? Şimdi nasıl? Çok şeyler değişecek arkadaşlar.6 aydada Türkiye’de çok şey değişti,6 ay önce sarmaş dolaş olanlar bugün birbirlerini suçlar birbirlerine çamur atar durumdalar.

MHP TRABZON İL BAŞKANI MUAMMER DEMELİ KONUŞMASI’na bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu haçkalı baba devlet hastanesinde tedavi gören eski Söğütlü belediye başkanı Metin Gedikli’yi aramızda görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başladı.

1-(2)-004.jpg

Daha sonra MHP il başkanı Muammer Demeli konuşmasına şu şekilde devam etti. MHP’nin beceremeyeceği bir şey değil, hepimiz ilçe başkanlarımız bütün yöneticiler bütün mahalle başkanlarımızla tüm parti temsilcilerimiz gerçekten 7 Haziranda canla başla çalıştılar. Bunu inkâr etmek mümkün değil. Çünkü biz Trabzon’daki oyumuzu yaklaşık % 40 arttırdık. Bu öyle dile kolay değil. Âmâ kendimizi başarılımı bulduk? Bulmadık. Çünkü amacımıza ulaşamadık öyleyse başarısızız. İşte bu bir fırsat herşeyi değerlendireceğiz neyi eksik yaptık onu düşüneceğiz, onu konuşacağız ve tek tek sorumluluk duygusu içerisinde yapmamız gerekeni yapacağız.100 bin oy, onun 50 binini bir kenara bırakalım. MHP’ye sempati duyanlar olsun ama diğer 50 bin kişi çünkü bizim hedefimiz 170 bin oydu. Ben il başkanı olarak hep bunu söyledim. Trabzon’daki hedefimiz 170 bin oy. Eğer bu 50 bin kişi bir kişiyi daha yanına alabilirse, MHP’ye oy vermemiş bir kişiyi daha yanına alırsa bizim çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Biz dava adamları olarak inanmış insanlar olarak ülkücüler olarak sokakta kahvede oturduğunuz aile toplumunda dahi dik duracağız. Dik olacağız davamızı dik savunacağız yalpalamayacağız gevşemeyeceğiz haklısın demeyeceğiz çünkü haklı olan biziz.

KORAY AYDIN’ın KONUŞMASI

MHP’sinin çok değerli yöneticileri, kıymetli hanfendiler,değerli arkadaşlarım hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum..

ortada-olacak-001.jpg

Süre tabi çok çabuk ilerliyor. Kabul edelim Türkiye genelinde bu seçim havası haziran ayı seçimine göre oluşmadı. Anket firmalarını yakından takip ediyorum birçoğunu da tanıyorum onlarla görüşüyorum. Şuanda görünen tablo itibariyle siyasi tabloda öyle çok büyük değişiklik gözükmüyor o bakımdan yeni oluşacak seçim sonucunda oluşacak olan yapının benzer şartları taşıyacağı anlaşılıyor. Tabi seçimler her zaman sürprizlere de gebedir değişiklikler farklı şeylerde olabilir ortaya çıkabilir ama bunu doğru kabul ederek bugünü yorumlarsak vatandaşlarımıza da konunun aktarımında doğru sonuçlara ulaşırız. Buda şudur, demek bu şekilde bir sonuç çıkacaksa siyasetin üzerindeki Recep Tayyip Erdoğan vesayeti kalkacak demektir. Bu çok önemli geçen seçimle ilgili Ak Parti’nin oy kaybını analiz eden çeşitli araştırmalar var bu araştırmalarda birinci sırada Ak Parti’nin oy kaybetme unsurlarından bir tanesi Tayyip Erdoğan’ın diktatörlük tavrı, oteriterleşmeye eğilmesi kimseyi tanımayarak bu konuda bildiğini okuyan tavrı oy kayıpları arasında birinci sırada geliyor. Bir sürü araştırma anketçileri var hepsinde aynı bulgulara ulaşılmış vaziyette. Zaten bizde geçen seçim hatırlarsanız Trabzon’da seçim kampanyamızın ana teması bende dâhil olmak üzere Türkiye’de bu otoriterleşme eğilimine bir kişinin siyaseti domine ederek siyasetin üzerine vesayet sistemini oturtmasının Türkiye’yi bir felakete getireceğini söyledik hatta yaptığımız esnaf gezilerinde sloganik olarak her girdiğim yere, bir kişinin hırsı aklı önüne geçti böyle giderse hem kendine zarar verecek hem de Türkiye’ye zarar verecek cümlesini her esnaf ziyaretinde her elini sıktığıma da söyledim. Bu söylediğimiz sözler bu işin belirleyici noktasına oturdu. Siyaset çıkan bu tablo ile domino oldu Tayyip Erdoğan bu işi domine etti sabitledi. Çünkü kendi partisi üzerinde vesayeti var orda bir kukla başbakan var onun hareket alanını kısıtladı partisine kongre yaptı kongrede tam bir temizlik yaptı hem kendisine karşı olan bütün unsurları partiden temizledi partiyi tamamen bir Recep Tayyip Erdoğan partisi haline dönüştürdü. Dilediği gibi partinin MYK sını başkanlık divanını oluşturdu oraya mührünü vurdu. Yani partisinin üzerindeki vesayetini dahada güçlendirdi, dahada kuvvetlendirdi. Öyle hazin bir tablo yaşadı ki Türkiye Ahmet Davutoğlu son kurduğu bakanlar kurulunu liste eline geçince öğrendi. Bu aslında utanç verici bir durum. Bir insanın düşmüş olduğu durumu ve Türkiye’deki siyasetteki vesayet sisteminin anlaşılması bakımından da çok güzel taze bir örnek. Diyerek konuşmasını tamamladı.

MHP TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAYI AVUKAT İLYAS EROĞLU

1-(3)-004.jpg

MHP TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN ÖRS

1-(4)-003.jpg

MHP TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAYI YAVUZ AYDIN

1-(5)-002.jpg

ESKİ SÖĞÜTLÜ BELDESİ  BELEDİYE BAŞKANI METİN GEDİKLİ

1-(6)-004.jpg

PROGRAM ÖNCESİ TOPLU FOTOĞRAF

img_7863.jpg

VE PROGRAMIN SONUNDA MİLLETVEKİLLERİ VE PARTİLİLER TOPLUCA FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

img_8234.jpgP

FOTOĞRAFLARIN TAMAMINA  dd7f9foto-galeri.20121006164307.png ALBÜMÜMÜZDEN BAKABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim