Ulaşım

Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu 2002 Yılında 8 Milyon 655 Bin Olan Motorlu Taşıt Sayısı 2015 Yılı İtibariyle 18 Milyon 828 Bine Ulaşmıştır. Hızla Gelişmekte Olan Ülkemizde 1000 Kişiye Düşen Araç Sayısının Daha Da Artacağını Rahatlıkla Görebiliyoruz.Açıklamasında Bulunurken Trabzon’un Olmazsa Olmazları Hakkında Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu.

Son 13 Yılda Sayısı İki Kattan Daha Fazla Artan Araçlarla Hangi Yollarda Seyrediyoruz. Gerek Şehirlerarası Ve Gerekse Şehir İçinde Bütün Türkiye’de Birçok Yollar Yaptık. Şehirlerarası Yollarda Saatlerce Konvoylar Halinde Seyrederek Tahammül Sınırlarımızı Zorluyorduk. Parça Parça Yapılmış Toplam 6101 Km Bölünmüş Yolda Ne Kadar Rahatlayabiliyorduk. 42 Km Uzunluğunda Bolaman Virajlarını Ne Kadar Zamanda Geçebiliyorduk. Ortalama 1 Buçuk Saat. Şimdi Bolaman Virajlarını Ortadan Kaldıran, Ordu Nefise Akçelik Tünellerini De Bünyesinde Bulunduran Ve Uzunluğu 27 Km’ye Düşen Yüksek Standartlı Bölünmüş Yolda Hız Sınırlarına Uyarak 15 Dakikalık Güvenli Bir Yolculukla Bolaman’ı Geçebiliyoruz. 75 İl’e Bölünmüş Yolla Çok Rahat Ulaşabiliyorsunuz.

IMG_2540

Karadeniz Sahil Yolu Esasında Sadece İlimiz Sadece Bölgemiz Veya Sadece Ülkemiz İçin Değil Komşu Ülkeler İçin De Önemli Olan Uluslararası Bir Yoldur. Hatta Karadeniz Çevresindeki Ülkelerin Karadeniz Çevre Otoyolu Konusunda Mutabakatı Vardır. Biz Türkiye Olarak Üzerimize Düşeni Yaptık. Karadeniz Sahil Yolunu Bitirdik. Karadeniz Sahil Yolu Aynı Zamanda Yerleşimin Hiç Bitmediği Doğu Karadeniz’de Adeta Can Damarı Gibidir.

Tanjant Yolu 2005 Yılında Yine Ak Parti Hükümetimiz Zamanında Bitirilmiştir. Şu An Sahil Yolu Ve Tanjant Yolu Yapılmamış Olsa Trabzon’da Herhalde Ulaşım Olmazdı.

  • Kanuni Bulvarı Halen Devam Ediyor. 2015 Sonu İtibariyle Kısım Kısım Trafiğe Açılacak.
  • Erdoğdu Bölünmüş Yolu Devam Ediyor.
  • Uğurlu-Karşıyaka Yolu Devam Ediyor.
  • Atapark Farklı Seviyeli Kavşak Projesi Devam Ediyor.
  • 2600 Km’lik Yeşil Yol’un Yaklaşık 500 Km’si Tamamlandı.
  • Araklı-Bayburt Bağlantısını Sağlayacak Olan Salmankaş Tüneli 2015 Yılında Hizmete Açılıyor.
  • Zigana Tüneli 12 Bin 900 Metre Uzunluğunda Olacak Olup İhale Süreci Devam Ediyor.
  • Beşikdüzü-İskenderli-Tonya Yolu,
  • Düzköy-Tonya Yolu,
  • Kavaklı-Söğütlü-Yıldızlı Yolu Gibi Projelerde Yapım Çalışmaları Devam Ediyor.
  • Sultan Murat Yayla Yolu Asfaltlandı.

 İlimizde Birçok Yol Yapıldı. Mevcut Yollarında Neredeyse Tamamının Standartı Yükseltildi.

Sonuç Olarak 6101 Km Olan Bölünmüş Yol Uzunluğu 24.000 Km’ye, Trabzon’umuzda Da 73 Km Olan Bölünmüş Yol Uzunluğu 178 Km’ye Çıkartılmıştır. İlimiz İçin İhtiyaç Olan Ve Gelişmesine Katkı Sağlayacak Ulaşım Projeleri Belediyelerimiz Ve Karayollarımız Tarafından Bir Bir Hayata Geçirilmektedir.

IMG_2481

 Dış Ticarette Hedef İlk 10

Trabzon Dış Ticarette Güçlü Alt Yapısı Olan Bir İldir. Doğu Karadeniz Bölgesi; Zengin Yeraltı Ve Enerji Kaynaklarına Sahip Rusya Federasyonu’na, Bağımsız Devletler Topluluğu’na, Kafkasya’ya, Orta Asya’ya Ve Orta Doğuya Coğrafi Yakınlığı Önemli Bir Avantajdır.

Trabzon’un Tarihten Gelen Dış Ticaret Kültürü Ve Dış Ticaret Deneyimi Bu Gücü Artırmaktadır. Kara Ve Deniz Yolu Lojistik İmkânların Artırılması Bu Potansiyeli Daha Da Artıracaktır.

Trabzon’un İhracatı 2013 Yılında 1 Milyar Doların Üzerine Çıkmıştır, 2014’te İse 1 Milyar 300 Milyon Dolar Seviyesine Kadar Yükselmiştir. Bu Rakam 2002 Yıllarında 150 Milyon Dolar Seviyelerindeydi. Bugün İller Arası İhracat Sıralamasında 15. Sıradayız. Hedefimiz, Trabzon’umuzu En Kısa Sürede İlk 10 İl Arasına Yükseltebilmektir. Bunun İçin Bölgenin Hinterlandında Bulunan Komşu İllerle Teknik Engelleri Ortadan Kaldıracak Ve İkili Ticareti Daha Da Geliştirecek Görüşmeler Yapılmalı.

IMG_2627

Rusya Federasyonu Trabzon İçin Çok Önemli Bir Kaynaktır. Özellikle Yaş Sebze Ve Meyve Anlamında En Büyük Pazarımızdır. Bu Anlamda Kalıcı Politikalar Üretilmeli Ve Bazı Yaşanan Sorunların Çözülmesi Yönünde Adımlar Atılmalı. Hükümetimizi Ve Devletimizin İyi Yönde İlerleyen Politikalarını Trabzon Olarak Olumlu Anlamda Değerlendirmeliyiz. Büyük Ölçekli Ve Kurumsal Firmalara Bu Anlamda İhtiyaç Olduğu Görülmektedir. Bu Anlamda Kosgeb, Kalkınma Ajansı Gibi Kuruluşlardan Desteklerle Bu Süreci Hızlandırmaya Çalışacağız.

IMG_2686

 

Editör: TE Bilisim