Kadınlarda Sağlıklı Yaşam Projesi Kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü İle Trabzon Umut Ve Savaşım Derneğinin Yaptığı Protokol Çerçevesinde 40-69 Yaş Arası Bayanlarda Meme Kanseri Ve 30-65 Yaş Arası Bayanlarda Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri İle İlgili Tarama Programı Yapılmasına Karar Verilmiş Ve Şalpazarı, Tonya , Düzköy,Maçka İlçelerinden Sonra  Program Kapsamında 16.09.2013 Tarihinde  Yomra Dail Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kemal SÜLEYMAN, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal HAMZAOĞLU, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa KASAPOĞLU,Yomra Belediye Başkanı İbrahim SAĞIROĞLU, Yomra Ak Parti İlçe Başkanı Eyyüp ERGAN,Trabzon Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet BAKİ,Başkanyard.Adil DUMAN ,Ferda SATIRŞAHİN , Yomra Toplum Sağlığı Merkezi Personelleri İle Yomra Halkının  Katılımlarıyla Açılış Yapılmıştır.

Yoğun İlgiden Oldukça Memnun Olduğunu Belirten Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal HAMZAOĞLU Trabzon’da Halkın Bu Konuda Duyarlı Davrandığını Belirtti.Ülkenizde Yılda En Az 20.000 Kişinin Meme Kanseri Teşhisi Aldığı Bilinmektedir Ve Maalesef Vakaların Büyük Bir Bölümü Geç Evrelerde Teşhis Edilmektedir.

DSC_0853

DSC_0855

DSC_0858

DSC_0877

IMG_6387

IMG_6394

IMG_6402

IMG_6419 (1)Meme Kanseri Yurt Çapında Kadınlarda En Sık Görülen Kanserlerdir. Yomra’dan Sonra Aracın Diğer  İlçelere Gideceğini İfade Eden Dr.HAMZAOĞLU Derneğin Kendilerine Yapmış Olduğu Katkılardan Dolayı Umut Ve Savaşım Derneğine Teşekkür Etti.

Trabzon Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr.Nimet BAKİ Organize Ettiğimiz Kanser Tarama Programımızı Yomra’da Başlatmış Bulunuyoruz.Tarama Programı 3 Hafta Sürecektir. Tüm Bölge İnsanımıza, Kadınlarımıza Hayırlı Olmasını Diliyorum. Bu Program Sayesinde Kadınlarımızın Sağlığının En Önemli Sorunu Olan “MEME KANSERİ” İçin Tarama Yapmış Olarak Gizli Kalmış, Fark Edilmemiş Veya İhmal Edilmiş Olan Vakaları Tespit Ederek, Erken Teşhis İle... İleride Olabilecek Vahim Sonuçlar Doğurmadan Sorunun Çözümüne Yönelmeyi Sağlamayı Amaçlıyoruzprojeyi Gerçekleştirmemizde Proje Ortağı Olarak Yanımızda Olan Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğüve Kanser Erken Tarama Merkezinde Çalışan Görevli Arkadaşlara Teşekkür Etmek İstiyorum Ki Derneğimizin  Aracını Hizmete Sunarak Projenin Gerçekleşmesini Sağladılar.Bu Hizmetlerden Yararlanmak İsteyen Bölgemizdeki 40- 69 Yaş Aralığındaki Kadınlar 3412161no’lu Telefonu Arayarak Randevu Alabilecekler, Geldiklerinde Beklemeden Mamografi Çekimi Gerçekleşecektir. 

Tekrar Tüm Bölgemizdeki Kadınlarına Hayırlı Olmasını Diliyor, Sağlıklarına Bir Nebze Olsun Katkı Sağlayabilirsek Onun Mutluluğunu Yaşayacağımızın Bilinci İle Saygılar Sunuyorum.Dedi.

6  Aydır Devam Ettirdikleri Kadınlarda  Sağlıklı  Yaşam  Projesi Kapsamında Bugüne Dek 5 İlçede 1300’nin Üzerinde Kadına Ücretsiz Mamografi Taraması Yaptırıp, Gereken Durumlarda Ek Teşhislerini Karşıladıklarını Ve Türkiye’nin Çeşitli İllerinde Ücretsiz Mamografi Taraması Yaptırıldığını Belirten Baki, Türkiye’nin Çeşitli İllerinde Düzenledikleri Bilinçlendirme Toplantıları İle Meme Kanseri Konusunda Kadınların Farkındalığını Arttırmaya Destek Olduklarını Belirtti.

Yaptığı Konuşmada, Kendi Kendine Meme Muayenesi Mamografi Ve Hekim Muayenesi Gibi Yöntemlerle Erken Teşhisin Mümkün Olduğunu Belirten BAKİ, “Meme Kanserine Yakalanmak Hayatın Sonu Değil. Meme Kanserinden İyileşme Şansı Yüzde 90. Yani, 10 Meme Kanseri Hastasından 9’unu Kurtarabiliyoruz. Bu Bir Zafer. Ama Başarının Ve Zaferin Bir Şartı Var. Doğru Zamanda, Doğru Yerde, Doğru Tedaviyi Düzenli Olarak Almak.” Diyor.

 

 

Editör: TE Bilisim