Günün Son Dakika Haberlerine Göre; Van'ın Başkale İlçesinde PKK'lı Teröristler Korucuları Taşıyan Minibüse Uzun Namlulu Silahlarla Ateş Açtı. Saldırıda 3 Korucu Şehit Oldu,1 Sivil Hayatını Kaybetti, 2 Korucu Da Yaralandı...

Van'ın Başkale İlçesinin İran Sınırındaki Yavuzlar Mahallesi'ne Dönen Ve İçinde Korucuların Bulunduğu Minibüs, Mahalleye Yakın Bir Bölgede PKK'lı Teröristler Tarafından Uzun Namlulu Silahlarla Tarandı. Korucular Hüsnü Keskin, Ekrem Keskin Ve Emekli Korucu Şahabettin Keskin Şehit Olurken, Aynı Minibüste Bulunan Mehmet Demir Hayatını Kaybetti. Saldırıda 2 Korucu Da Yaralandı. Saldırı Sonrası Bölgeye Gönderilen Ambulanslarla Yaralılar Başkale Devlet Hastanesi'ne Kaldırıldı. PKK'lı Teröristlerin Etkisiz Hale Getirilmesi İçin Bölgede Operasyon Başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Van Valiliği'nden Yapılan Açıklamada, “İlimiz Başkale İlçesi Eşmepınar Mahallesi Mülki Sınırları İçerisinde 9 Kasım 2016 Günü Saat 16.00 Sıralarında Sivil Bir Minibüse, Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca Silahlı Saldırı Düzenlenmiştir. Minibüste Bulunan, İkisi Güvenlik Korucusu, Biri Emekli Güvenlik Korucusu Ve Biri De Sivil Vatandaş Olmak Üzere Toplam 4 Kişi Şehit Olmuş, 2 Sivil Vatandaşımız İse Yaralanmıştır. Yaralı Vatandaşlarımız Tedavi Altına Alınmış Olup, Olayın Faillerinin Yakalanması Çalışmaları Ve Olayla İlgili Tahkikat Sürdürülmektedir” Denildi.

Editör: TE Bilisim