Hükümet Özel Sektör Çalışanlarına İlgilendiren Bir Karar Aldı. Bakanlık Yol Ve Yemek Ücretleri Konusunda Patrona Özgürlük Tanıdı.

Memurlara Ve Emeklilere Verilen Zam, Özel Sektörde Çalışanlarına Yansımadı. Çünkü İşverenler Herhangi Bir Zam Yapma İşlemini Uygulamadı. Bu Durum Karşısında Özel Sektör Çalışanları Bakanlığa Sorular Yöneltti. Gelen Cevap İse Özel Sektör Çalışanlarının Pek De Hoşuna Giden Türde Olmadı.

Çalışma Bakanlığı Özel Sektör Çalışanlarıyla Alakalı Gelen Sorulara İnternet Sayfası Üzerinden Cevap Verdi. İşçi Ve İşveren Arasındaki Sözleşmelerin Serbestçe Hazırlandığına Dikkat Çekildi. Ödenen Ücretlerin Belirlenen Asgari Ücretin Altında Olmayacağı İfade Edilirken Bunun Dışında Yapılacak Her Türlü Anlaşma İçin Yasal Bir Çerçevenin Belirlenmediği Aktarıldı.

İşçi Ve İşveren Arasındaki Anlaşma Şartları Önemli

Çalışma Bakanlığına Göre İşçi Ve İşveren Arasında Hazırlanan Sözleşme Şartlarının Geçerli. Yol Ve Yemek Ücreti Gibi Alternatifli Durumların Sözleşme Şartlarında Yer Alıp Almadığı Önemli. Bunun Dışında Patronun Herhangi Bir Ödeme Yapma Zorunluluğu Bulunmuyor.

Bakanlık Ayrıca Uzun Süreli Raporlu Durumlarda Personelin İşten Atılması Durumunda İşveren Tarafınca Kıdem Tazminatının Ödenmesi Zorunluluğu Söz Konusu.

123456---kopya-20170720200920.png

 

Editör: TE Bilisim