Son Zamanlarda Ortamahalle Yerli Ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oldu. Bu İlgi Odağı O Kadar Aşıldı ki Ortamahalle Artık Trabzon’un Cazibe Merkezi Haline Geldi.

Ortamahalle Yerleşkesinde Akçaabat Belediyesinin Kazandırmış Olduğu İki Muhteşem Tesisten Bahsetmek İstiyorum. Timurciler Konağı ve Kanoğlu Konağı Bu Tesislerde Yemek Üzerine Her Şey Bulabilme İmkânına Sahipsiniz. Hatta Ne Kadar Güzeldir ki, Kanoğlu Konağı Açıldığı Günden İtibaren Hotel Hizmetide Veriyor.

Mahallenin Her Tarafı Stüdyo Fotoğrafçıları İçin Paylaşılamaz Duruma Geldi. Fotoğrafçılar Ortamahalle Üzerinden İyi Paralar Kazansada Bu Kazanç Geri Dönüşümde Ortamahalleye Sadece Kalabalık Fotoğrafçı Topluluğu Getirttiriyor.

Geçenlerde Doğup Büyüdüğüm Çocukluğumun, Gençliğimin, Beni Ben Yapan Mahalleme Çıkıvereyim Dedim… Önce Timurciler Konağına Uğradım Sonrada Fevzipaşa İlkokuluna Doğru Yürümeye Başladım. Kolu Komşu Sohbet Edeyim Derken Gözlerime İnanamadığım Bir Manzara İle Karşılaştım. Belki de Çoğu Kişinin Düşünüpte Hayata Geçiremediği Bir Manzara İle Karşılaştım.

Ortamahalle Hüsnü Efendi Çeşmesinin Yanında Rahmetli Komşumuz Müteahhit Eli Seyis’in Oğlu Cemil Seyis Eşi İle Birlikte Fevkalade Bir Hizmete İmza Attılar. Kapılarının Önüne Açtıkları Stantla Yöremize Ait Tüm Çeşitleri Bulabilecek Olduğumuz Yöresel El Sanatları Satış Standı Açtılar. Ne Kadar Güzel Ve Başarılı Bir Hizmet. Hatta Stantta Ortamahalle Hatırası, Akçaabat Hatırası Ürünlerini Dahi Bulabilirsiniz. Benim Çok Hoşuma Gitti. Eminim ki Sizinde Hoşunuza Gidecek. Ortamahallemizi Turizme Açmakla Ne Kadar İyi Ettiysek Cemil Kardeşimizin Bu Hizmetide O Kadar’ da Güzel Oldu.

Mahalle Son Zamanlarda Gerçekten Çok Kalabalık Ziyaretçilerle Dolu,Ancak Araçları İle Mahalleye Gelenler İçin Park Sorunu Yaşayacaklarını Şimdiden Söylemek İstiyorum…..

???? ???? ???? ???? ????

 

Editör: TE Bilisim