Trabzon'da Üniversite Öğrencilerinin Darp Davası

Trabzon’un Kalkınma Mahallesi’nde 21 Eylül 2014 günü karşıt görüşlü grubun saldırısı sonrası, başına aldığı darbeler nedeniyle yaralanan Metehan Tuna Göre’nin darp edilmesiyle ilgili görülen davanın ilk duruşması yapıldı.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Basit yaralama, hakaret, tehdit’ suçundan görülen davada tutuksuz olarak yargılanan 3 sanığın, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi.

Saldırıda yaralanan Metehan Tuna Göre duruşmaya koltuk değnekleriyle katılırken, tutuksuz olarak yargılanan sanıklar E. V, A. M ve F. Ç ile tarafların avukatları mahkemede hazır bulundu. Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de takip ederek salondaki yerini aldı.

Müşteki avukatı, olayın basit yaralama olmadığını belirterek suç unsuru taşıyan aletle kasten adam öldürmeye teşebbüs edildiğini ve vakanın planlı olduğunu iddia ederek duruşmanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi talebinde bulundu.

Sanık A. M. avukatı ise müvekkilinin yaralanan öğrenciyi tanımadığını, aralarında hiçbir husumet bulunmadığını savunarak, söz konusu suç aleti bıçağın keskin tarafının kullanılmadığını, bu nedenle de olayın planlı bir şekilde gerçekleştirilmediğini belirtti. Tarafların ifadesinin ardından mahkeme hakimi duruşmaya 5 dakika ara verdi.

Mahkeme hakimi, daha sonra müşteki avukatın görevsizlik talebini göz önünde bulundurarak, olayda kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu unsurlarının olabileceği, buna ilişkin delillerin tartışmasının mahkemelerince yapılamayacağın belirterek , dosyanın Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi.

Duruşma sonrası üniversite öğrencisi Metehan Tuna Göre hukukun yerini bulduğunu kaydederek, “Hakim görevsizlik talebini kabul etti. Ağır cezada yargılanmaları çok doğru olmuştur. Bence hukuk yerini bulmuştur. Böyle bir karar beklemiyordum. İyi oldu. Sağlık sorunlarım ve tedavim devam ediyor. Aileme çok teşekkür ediyorum. Benim babam bana üzüldüğü için beyin tümörü bir daha ilerledi ve tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu olayda sadece mağdur ben değil, benim ailem, benim arkadaşlarım ve herkestir” diye konuştu.

Duruşmada geniş güvenlik önlemleri alınırken adliye önünde öğrenciler karşılıklı olarak slogan atmalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan Metehan Tuna Göre, 21 Eylül 2015 günü Kanuni Kampüsü yakınındaki Kalkınma Mahallesi’nde karşıt görüşlü bir grubun saldırısında başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Bir süre hastanede tedavi gören Göre daha sonra taburcu olmuştu.

Editör: TE Bilisim