Çikolata Severlerin En Çok Tükettiği Ürünlerin Başında Gelen Nutella Hakkında Ortaya Atılan Bir İddia Şok Etkisi Yarattı.

Üretiminde Palmiye Yağı Kullanılan Nutella'nın Kansere Neden Olduğu İddia Ediliyor. Bu İddianın Ardından İtalya'da Bazı Süpermarketler Ürünü Raflarından İndirmeye Başladı. Bu Gelişmelerin Ardından Türkiye'de De Tüketiciler "Nutella Kansere Neden Oluyor Mu?" Sorusuna Yanıt Aramaya Başladı.

Dünyaca Bilinen Nutella'nın Kanserle İlişkilendirilmesi Sonrasında Üretici Firma Ferrero Konu Hakkında Bir Basın Açıklaması Yaptı. Ferrero’nun Yaptığı Açıklamada Şu Görüşlere Yer Verildi:

“Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu’nun (EFSA), 200 Derece Üzerinde Isıtılan Palmiye Yağının Diğer Bitkisel Yağlardan Daha Tehlikeli Olduğunu Açıklamasının Ardından, İtalya'da Palmiye Yağı İçeren Nutella Kavanozlarının Raflardan İnmeye Başladığı Yönündeki Haberler Gerçeği Yansıtmamaktadır.

Nutella Kesinlikle Kanserojen Madde İçermemekte Ve EFSA’nın Açıklamaları Nutella’ya Yönelik Değildir. Ayrıca Nutella Hiçbir Ülkede Raflardan İndirilmemiştir. İtalyan Süpermarket Zinciri ‘Coop’ Kendi Markasını Raflardan Çekmiştir.

Hem Türkiye Hem De Dünya’da Gıda Ürünlerinde Kullanılabilecek Bitkisel Yağ Çeşitleri Yasal Mevzuatlar İle Belirlenmiştir. Palmiye Yağı Bu Anlamda Avrupa Birliği Mevzuatlarına Da Uygun Olarak Çikolatalar, Kekler, Bisküviler, Dondurmalar, Cipsler Gibi Pek Çok Farklı Ürün Grubunda Ülkemizde De Kullanılmaktadır.

EFSA’nın Raporu, Çok Sayıda Gıda Ürünü Ve Yağlar Üzerindeki Kontaminantlara Yönelik Analizleri İçermektedir. Hazırlanan Raporda, Kontaminantların Varlığının, Kullanılan Sıvı Ve Katı Yağların Yanı Sıra, Bunların Maruz Kaldığı İşlemlerle İlgili Olduğunu Da Bildirmiştir. Bir Kez Daha Vurgulamak İsteriz Ki, EFSA’nın Raporu Nutella’ya Yönelik Değildir.

Ferrero Açısından Tüketici Sağlığı Ve Güvenliği En Önemli Ve Öncelikli Konudur. İşte Bu Nedenledir Ki, Ferrero, Ürünlerinde Kullandığı Ham Maddelerin Seçiminde Son Derece Titiz Davranmakta Ve Kontaminantların Varlığının, EFSA’nın Önerilerine Tamamıyla Uygun Parametrelerde Tutulabilmesini Sağlayan Bazı Endüstriyel Önlemler Uygulamaktadır. Ayrıca, Kalite Kontrol Ekiplerimiz Bu Gibi Faktörleri Sürekli Olarak Gözlem Altında Tutarak, Ürünlerimizin Tüketiciler Açısından Güvenli Kalmasını Garanti Etmektedirler.

Bu Bağlamda Ferrero Olarak Tüm Ürünlerimizin Güvenli Olduğu Hususunu Bir Kez Daha Vurgular Ve Nutella’nın İtalya Başta Olmak Üzere Avrupa Ve Dünyanın Dört Bir Yanında Satışlarına Düzenli Olarak Devam Ettiğini Belirtiriz.”

123456---kopya-417.pngyesyeni-logo-final-928.png

Editör: TE Bilisim