MHP Trabzon milletvekili adaylarından Yavuz Aydın,Hikmet Yılmaz seçim çalışmalarını akçaabat’ta birlikte devam ettiler.

Esnaf ağırlıklı gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde esnafın sorunlarına parmak basan her iki milletvekili adayı özellikle fındık esnafına yaptıkları ziyarette önemli açıklamada bulundular.

MHP iktidarında “Fındığın Taban Fiyatı Olacak. Fındığın Asgari Fiyatı Ve Sağlıklı Borsada Çalışan Ve Yürüyen Bir Fiyat Tüketicinin Hakkını Gözeten Koruyan Bir Fiyat Olacak.”tır. Sözlerine şu şekilde devam ettiler…

FINDIK KONUSUNDAKİ POLİTİKAMIZ ŞU…

Dünyanın En Büyük Fındık Üreticisi Olan Türkiye, Fındığının Fiyatının Belirleyen Bilen Bir Ülke Olmalıdır. Üreticide Ürettiği Fındığın Fiyatının Ne Olduğunu Ne Yapacağını Bilmelidir. Bu Bakımdan Fındık Fiyatlarını Türkiye’nin Kontrolünde,Üreticinin Kontrolünde Onun Hakkını Gözeten Bir Fiyat Olması Gerekir. Bununda Önceden Bilinmesi Lazım. Bunu En Modern Yöntemlerle Yapılmasının Şekli Şudur. Uluslararası Standartlara Göre Gerçeklere Uygun Bir Fındık Borsasında Fiyatının Netleşmesini Sağlamaktır. Devlet Ve Hükümet Bunu Garanti Etmelidir. Önce Böyle Sağlıklı Çalışan Bir Borsayı Trabzon’daki Fındık Borsasını Yâda Akçakoca’daki Fındık Borsasını Kurup Sağlıklı Bir Fiyat Oluşturulmalı. Taban Fiyat Asgari Fiyat Meydana Gelmeli,Üreticide O Fiyatı Bilerek Ne Yaptığını Ne Ettiğini Kaç Para Kazanacağını Kazanıp Kazanamayacağını Bilecek Ona Göre Fındıkta Faaliyette Bulunacak. Türkiye’de Fındık Üreticisi Dünyanın Bedava Fındık Dağıtan Ülkesi Durumundan Çıkacak Çok Fahiş Fiyata Fındık Satan Ülke Olmaktan da Çıkacak Belli Bir Denge Hakkaniyet İçerisinde Fındık Satan Ve Bundan Ekmek Yiyen Para Kazanan Üreticisi Haline Gelecek.Fındıktaki Politikamız Budur. Fındıkta Taban Fiyatı Olacak,Fındığın Asgari Fiyatı Ve Sağlıklı Borsada Çalışan Ve Yürüyen Bir Fiyat Tüketicinin Hakkını Gözeten Koruyan Bir Fiyat Olacak.Açıklamasında Bulundular.

FOTO GALERİ

IMG_3279

IMG_3280

IMG_3283

IMG_3287

IMG_3291

Editör: TE Bilisim