Meteorolojiden Bir Uyarı Daha: Dikkatli Olun

Meteorolojiden Ordu İçin Şiddetli Yağış Uyarısında Bulunuldu. Öte Yandan Ordu'da Sel Dolayısıyla Hasarın Oluştuğu İkizce Ve Çaybaşı İlçelerinde 53 Ev Tedbir Amacıyla Boşaltıldı.

Ordu Valiliğinden Yapılan Açıklamada, Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğünden Alınan Meteorolojik Veriler Paylaşıldı.

Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

"İlimizin İç Kesimlerinde (Çaybaşı, İkizce, Kumru, Akkuş, Korgan)  Devam Etmekte Olan Sağanak Yağışların, Bu Gece Saatlerine Kadar Devam Etmesi Beklendiğinden, Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Toprağın Da Doygun Olduğu Göz Önünde Bulundurularak, Yukarı Kesimlerde Meydana Gelecek Yağışların Kıyı İlçelerini  (Ünye, Fatsa) Etkileyebileceği Göz Önünde Bulundurularak Yaşanabilecek Olumsuzluklara (Ani Sel, Taşkın, Su Baskını, Yıldırım, Heyelan, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgâr Ve Ulaşımda Aksamalar) Karşı, Dikkatli Ve Tedbirli Olunmalıdır."

Açıklamada, Vatandaşların Ve İlgili Kurumların Meteorolojik Uyarıyı Dikkate Almaları İstendi.

BELEDİYELER BU ANONSU YAPIYOR

Yağışların Yoğun Olarak Devam Ettiği Giresun'dan Çarpıcı Kareler Gelmeye Devam Ediyor. Bölgede Bazı Belediyeler Meydana Gelebilecek Sel Ve  Heyelanlara Karşı Dikkatli Olmaları Yönünde Anons Yaptı. Öte Yandan Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Yüksek Kesimlerde Etkili Olan Yağışın Yol Açtığı Hasarın Tespiti İçin Çalışmalara Başladıklarını Söyledi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın,  Yüksek Kesimlerde Etkili Olan Yağışın Yol Açtığı Hasarın Tespiti İçin Çalışmalara  Başladıklarını Söyledi.

Taşkın, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Yağışların Heyelanlara Ve  Menfez Taşkınlarına Neden Olduğunu Belirtti.

Birçok Köy Yolunun Toprak Kaymaları Ve Taşkınlar Sonucu Kapandığını  Kaydeden Taşkın, "Ekiplerimizin Yoğun Çalışmaları Sonucu Kapalı Bulunan Köy  Yollarımız Yeniden Ulaşıma Açıldı. Şu Anda Ulaşım Sağlanamayan Köyümüz Yok.  Ekiplerimiz Yollarda Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor." Şeklinde Konuştu.

Hasar Tespit Çalışmalarına Başladıkları Bilgisini Veren Taşkın,  "Toprak Kaymaları Ve Menfezlerin Taşması Sonucu Altyapılarda Hasarlar Söz Konusu.  Hasar Tespitlerine Başladık. Kısa Zamanda Tamamlayarak Hasarların Giderilmesi  İçin Gerekli Çalışmalara Başlayacağız." İfadelerini Kullandı.

53 EV TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, AA Muhabirine Yaptığı  Açıklamada, Bölgede Şiddetli Yağışın Bugün De Devam Ettiğini Söyledi.

Şiddetli Yağışın Sele Dönüşmesi Nedeniyle İlçeye Bağlı 24 Mahallede  Yeni Heyelanlar Meydana Geldiğini Belirten Yanık, Yeni Heyelan Ve Su Baskınları  Riskine Karşı 50 Evde İkamet Eden Vatandaşların Tahliye Edildiğini Bildirdi.

Yanık, Vatandaşların Bazılarının Yurtlara Yerleştirildiğini,  Bazılarının İse Geceyi Akraba Ya Da Komşularında Geçireceklerini Aktardı.

Başkan Yanık, Bugün Meydana Gelen Selde Bazı Mahalleleri Birbirine  Bağlayan İki Köprünün De Yıkıldığını Sözlerine Ekledi.

İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt De Sele Bağlı Olarak Birçok  Mahallede Heyelan Oluştuğunu Söyledi.

Söğüt, Yeni Heyelan Ve Su Baskınlarına Karşı 3 Evin Boşaltıldığını,  Ailelerin Güvenli Yerlere Yerleştirildiğini Kaydetti.

670-825.gif123456---kopya-20180809215738.png

Editör: TE Bilisim